Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Prof. dr. E. J. (Ernst) Kuipers

Voorzitter Raad van Bestuur

Ernst Kuipers is op 1 december 2012 benoemd tot lid van de Raad van Bestuur en sinds 15 maart 2013 is hij voorzitter van de Raad van Bestuur van het Erasmus MC. Hij is van origine Maag-Darm-Leverarts. Opgeleid in Groningen, Enschede, Deventer en Amsterdam, heeft Ernst Kuipers na zijn promotie enkele jaren in Nashville in de Verenigde Staten gewerkt. In 2000 is hij benoemd tot hoogleraar en afdelingshoofd van de afdeling MDL in het Erasmus MC en in 2006 eveneens tot afdelingshoofd van de Inwendige Geneeskunde. Hij is onder meer een drijvende kracht geweest achter de introductie van het Nationale Bevolkingsonderzoek naar darmkanker.

Ernst KuipersDe combinatie van academische vakinhoudelijke interesse en bestuurlijke ervaring in diverse internationale organisaties en commissies, geeft hem een brede, nationaal en internationaal georiënteerde blik, die essentieel is in zijn functie als bestuursvoorzitter.

“Het Erasmus MC is het grootste en meest veelzijdige universitair medisch centrum van Nederland. Het is fantastisch om hiervan bestuurder te mogen zijn. Op het terrein van onderzoek zijn we internationaal toonaangevend, onze opleidingen scoren erg goed en binnen de patiëntenzorg richten we ons vooral op patiënten met hoogcomplexe problematiek die behoefte hebben aan topreferente en innovatieve medische zorg. En dit geldt niet alleen voor Nederlandse patiënten, wij behandelen ook patiënten uit het buitenland die deze complexe medische zorg nodig hebben. Belangrijk voor deze patiënten, maar ook relevant voor onze Nederlandse patiënten, omdat we hiermee onze kwaliteit hoog en de zorg betaalbaar houden. Overigens kunnen we dit als Erasmus MC alleen maar doen samen met onze zorgpartners in de regio. Die samenwerking versterken en netwerken bouwen, daar zet ik me als bestuurder graag voor in.”

Contact

U kunt het secretariaat van Ernst Kuipers bereiken via telefoonnummer (010) 703 46 81 of per e-mail

Accordion1_1

Accordion1_1

Accordion1_1

Accordion1_1

Accordion1_1

Accordion1_1