Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Webinars voor transplantatiepatiënten

Georganiseerd door het
Erasmus MC Transplantatie Instituut

Tijdens een reeks webinars staan onze specialisten van het Erasmus MC Transplantatie Instituut (online) voor u klaar om u te informeren en om uw vragen te beantwoorden.

Webinars

U heeft een transplantatie ondergaan. Na een intensieve behandelperiode breekt een fase aan van herstel en het leren leven met een transplantaat. Vaak blijkt er in de spreekkamer onvoldoende tijd te zijn voor het bespreken van onderwerpen die voor u ook belangrijk zijn. Dat realiseren wij ons. En daarom gaan wij hierover graag met u in gesprek tijdens een aantal webinars.  

Onze specialisten van het Transplantatie Instituut staan (online) voor u klaar om u te informeren en om uw vragen te beantwoorden.

Bent u niet in het Erasmus MC Transplantatie Instituut onder behandeling, maar heeft u elders een transplantatie ondergaan? Ook dan is deze webinar interessant voor u. Wij zorgen voor een live verbinding, waar u – samen met uw naasten- vanuit huis naar kunt kijken en/of aan kunt deelnemen. Wij nodigen u van harte uit om deze online bijeenkomst bij te wonen, uw vragen te stellen of met onze deskundigen in gesprek te gaan.

Onderwerpen en data

In de loop van dit jaar organiseren wij meerdere webinars voor transplantatiepatiënten. Deze zullen gaan over de onderwerpen:

  • Intimiteit en seksualiteit (26 januari 2023)
  • Kinderwens en zwangerschap (30 maart 2023)
  • Beweging en voeding (20 april 2023)
  • Gevoelens en zingeving (datum volgt)
  • Werk en vergoedingen (datum volgt)
  • Medicatie en therapietrouw (datum volgt)

Wij kunnen u persoonlijk op de hoogte houden van deze komende webinars. Als u dat wilt, stuur dan een e-mail naar transplantatieinstituut@erasmusmc.nl. Wij sturen u vervolgens nadere informatie toe zodra de eerstvolgende webinar gepland is.

Bekijk onze webinars voor transplantatiepatiënten

Webinar 1: Intimiteit en seksualiteit

Het kan zijn dat u nog moet wennen aan uw leven met een nieuw orgaan. U voelt zich misschien al beter of juist nog niet. Mogelijk heeft u lange tijd weinig gekund en heeft u nu weer energie. Of het ontbreekt u nog aan energie. Dat alles kan effect hebben op uw relatie en ook op uw intimiteit en seksualiteit. We bespreken hoe u hiermee om kunt gaan en welke aanpak mogelijk is.

Bekijk hieronder de eerste webinar over intimiteit en seksualiteit van 26 januari 2023. Wilt u niet de gehele bijeenkomst terugkijken? Dan kunt u ook de kennisclips afzonderlijk bekijken.

Volledige webinar

 

Kennisclips

 
 
 
 

Webinar 2: Kinderwens en zwangerschap

U bent na uw transplantatie aan een nieuwe fase in uw leven begonnen. Een fase waarin een kinderwens mogelijk (weer) een belangrijke rol speelt. Wat zijn de mogelijkheden na een orgaantransplantatie? Kunt u vader of moeder worden? Als dit mogelijk is, bespreken met u welke voorbereidingen er nodig zijn en wat de uitkomsten van een zwangerschap na transplantatie kunnen zijn.

Programma  

Dr. Marleen van Buren leidt het gesprek. Zij is gepromoveerd op zwangerschap na niertransplantatie. Zorgverleners die gespecialiseerd zijn op het gebied van transplantatie en kinderwens & zwangerschap houden een presentatie en/of beantwoorden uw vragen tijdens deze webinar: 

Deelnemen 

Het is niet nodig om u van tevoren aan te melden voor deze webinar. U kunt de bijeenkomst eenvoudig hieronder volgen. Wij starten de livestream om 18:45 uur en de webinar begint om 19:00 uur.

 

Vraag aan het panel?  

Tijdens de webinar kunt u onze deskundigen een vraag stellen via een chatbericht. U mag uw vraag ook – tevoren – naar ons toesturen via transplantatieinstituut@erasmusmc.nl. Wij proberen uw vraag dan tijdens de bijeenkomst te beantwoorden, zonder uw naam daarbij te vermelden.

Webinar 3: Beweging en voeding

Deze webinar is op 20 april om 19:00 - 20:00 uur. Meer informatie volgt.

Titel uitklpapper

Titel uitklpapper

Titel uitklpapper

Titel uitklpapper

Titel uitklpapper

Quicklinks