Tekening van een pleister

Nieuws, verhalen en evenementen (61)

Machineperfusie 700
Erasmus MC > Nieuws

Machineperfusie vergroot kans op donorhart

Harttransplantatie nadat het hart heeft stilgestaan (DCD) kan het aanbod van donororganen flink vergroten. Sinds de hersendood kan worden vastgesteld (DBD), waarbij organen nog functioneren en het donorhart van betere kwaliteit is, is ervan afgestapt. Met machineperfusie, waarbij het hart na het overlijden weer op gang wordt gebracht in een machine, zijn ook DCD-harten geschikt voor donatie met betere uitkomstkansen. “DCD-harttransplantatie kan het potentieel van donororganen flink vergroten,” schrijven onderzoekers van Erasmus MC in Medisch Contact.

Foto aanwezigen decanenoverleg 12 april 2019
Erasmus MC > Nieuws

Europese aanbevelingen voor opleiding Geneeskunde

De bijeenkomst van Europese decanen in het Erasmus MC op 12 april jl. heeft geleid tot een duidelijke set gezamenlijke principes en aanbevelingen.

samenwerking TU Erasmus MC EUR
Erasmus MC > Nieuws

TU Delft, EUR en Erasmus MC nauwer samen

Het Erasmus MC, de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) en de Technische Universiteit Delft (TU Delft) willen nauwer met elkaar gaan samenwerken.

Erasmus MC Thorax Foundation Diner 2019
Erasmus MC > Nieuws

Diner Thorax Foundation: € 235.000

De achtste editie van het diner van de Erasmus MC Thorax Foundation heeft maandag 15 april ruim 235.000 euro opgeleverd.

Paul Boomkamp 700
Erasmus MC > Nieuws

Nieuwe financiële bestuurder Erasmus MC

De raad van toezicht zal dr. ir. P.A.M. (Paul) Boomkamp per 1 november 2019 benoemen tot lid raad van bestuur van het Erasmus MC.

Europese decanen in Erasmus MC
Erasmus MC > Nieuws

Europese decanen in Erasmus MC

De top van 25 Europese universitaire medische centra, medische faculteiten en andere belanghebbenden binnen het medische onderwijs komen 12 april bijeen.

Joost Boormans
Kanker Instituut > Nieuws

Sigaret is ook slecht voor de blaas

Blaaskanker is onderbelicht en komt steeds vaker voor. Uroloog Joost Boormans van het Erasmus MC Kanker Instituut strijdt voor meer bekendheid en betere behandeling.

Overstroming
Erasmus MC > Nieuws

Deltares en Erasmus MC werken samen

Kennisinstituut Deltares en het Erasmus MC gaan samenwerken op het gebied van onderzoek naar water- en bodemkwaliteit en de invloed daarvan op de volksgezondheid.

Persoon slapend op bureau
Erasmus MC > Nieuws

Gezinsritme beïnvloedt nachtrust van kroost

Jonge kinderen uit gezinnen met weinig routines hebben meer last van slaapproblemen dan kinderen die wel op gezette tijden eten en slapen. Dat blijkt uit bevolkingsonderzoek Generation R van het Erasmus MC.

Schildkliercentrum
Erasmus MC > Nieuws

EU-subsidie voor schildkliercentrum

ATHENA, een onderzoeksproject waarbij het Erasmus MC Schildkliercentrum een grote rol speelt, krijgt een Europese subsidie van € 6,5 miljoen.