Nieuws

Erasmus MC opnieuw genomineerd

29 maart, 2019

Het Erasmus MC is genomineerd voor BNA Beste Gebouw van het Jaar. Naast de vakjuryprijs is er ook een publieksprijs, waarvoor tot 1 mei kan worden gestemd.

Centraal Station

Dat een ziekenhuis wordt genomineerd voor Gebouw van het Jaar, is nog niet eerder voorgekomen in Nederland. Wel kreeg in 2016 het Medisch Spectrum Twente een eervolle vermelding in de nominatieronde. In 2015 won het Rotterdamse Centraal Station de prestigieuze titel.

Jort Kelder

Een vakjury onder leiding van journalist/presentator Jort Kelder selecteerde uit 114 inzendingen negen projecten die meedingen naar Beste Gebouw van 2019. De prijs is bestemd voor het gebouw dat ‘de meeste meerwaarde voor opdrachtgever én samenleving biedt’, zo staat te lezen op de website van branchebureau BNA van de Nederlandse architectenbureaus.

Welbevinden

Het Erasmus MC is genomineerd in de categorie Stimulerende Omgevingen. Dat wil zeggen dat in het gebouw het bevorderen van het welbevinden van álle gebruikers centraal staat. In het Erasmus MC zijn dat patiënten, hun naasten en bezoekers, en onze eigen medewerkers.

Stress

In het ontwerp van EGM architecten stond het creëren van een gezonde omgeving centraal, laat het bureau weten. ‘’Licht, lucht en ruimte worden overal, van publieksentree tot specialistische behandelkamer, bewust ingezet om de stress van een ziekenhuisbezoek te verlagen en het herstel van patiënten te bevorderen en om medewerkers een prettige werkomgeving te bieden.”

Stemmen

Het Erasmus MC werd al eerder door vakjury én publiek gekozen tot beste gebouw van Rotterdam. Tevens kreeg het een eervolle vermelding voor de Dutch Daylight Award. Stemmen voor de BNA Beste Gebouw van 2019 kan nog tot 1 mei worden gestemd via de website van BNA.