Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Nieuws

Gezondheidscontrole bezoekers bij de ingang

9 november 2020

Met ingang van maandag 9 november vragen wij begeleiders, bezoekers van patiënten en leveranciers naar hun gezondheid, voordat zij het ziekenhuis binnengaan. Zo waarborgen wij de veiligheid van onze patiënten en medewerkers. Patiënten die voor medische zorg naar ons ziekenhuis komen, hebben deze gezondheidscheck al eerder gehad.

Gezondheidsvragen

Wij vragen alle bezoekers om 3 gezondheidsvragen te beantwoorden vóórdat zij het gebouw ingaan. Dat kan digitaal. Vóór de ingangen van het Erasmus MC staan borden met daarop een QR-code. Bezoekers scannen deze QR-code met hun mobiel en krijgen dan 3 vragen te zien. Deze gaan over de actuele gezondheid, mogelijk contact met iemand met corona, en eventueel bezoek aan een oranje of rood gebied in het buitenland. Voor wie het lastig vindt om de vragen digitaal te beantwoorden, staan de stewards klaar om te helpen. De vragen kunnen dan ook mondeling beantwoord worden.

Beschermd naar binnen

Na deze check verschijnt er een gekleurd scherm op de telefoon. Als alle vragen met ‘nee’ beantwoord zijn, is een groen scherm te zien. De steward laat u dan het Erasmus MC binnengaan. Het dringende advies blijft om een eigen mondneusmasker te dragen. Wanneer een vraag met ‘ja’ beantwoord is, verschijnt er een rood scherm. Bij een rood scherm geeft de steward u een medisch mondneusmasker. Dat is veiliger. Met dit masker op bent u welkom in ons ziekenhuis. Vul de vragen eerlijk in. En volg de aanwijzingen van de stewards op. Voor uw en onze gezondheid.

Leveranciers en zakelijk bezoek

Ook van onze leveranciers en zakelijke bezoekers verwachten wij dat zij aan de deur de QR-code scannen en de digitale vragenlijst invullen. Samen zorgen we er voor dat iedereen ons ziekenhuis veilig kan blijven bezoeken.