Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Veelgestelde vragen coronavirus (kinderhaven)

Op deze pagina leest u de meest gestelde vragen en antwoorden voor de polikliniek Kinderhaven. De duur van deze maatregelen kan nog niet worden aangegeven omdat dit afhangt van de ontwikkelingen. Hierin kan elke dag verandering komen. 

Veelgestelde vragen

Is de polikliniek Kinderhaven open?

De polikliniek Kinderhaven is zoals normaal telefonisch bereikbaar (op vrijdag gesloten). Ook hiervoor geldt dat afspraken voor poliklinische controle zoveel mogelijk worden vervangen door telefonische afspraken.

U ontvangt hierover bericht. Als u voor de eerste keer komt gaat de afspraak in principe wel door, tenzij u ander bericht ontvangt.

Gaat het longfunctieonderzoek van mijn kind door?

Dit zal worden uitgesteld als dat medisch verantwoord is. Longfunctieonderzoek dat noodzakelijk is zal wel gebeuren. Bij uitzondering kan ook thuis een longfunctiemeting worden gedaan met telefonische begeleiding.

Welke maatregelen gelden er voor mijn kind die behandeld wordt voor astma of allergie?

Voor de meeste patiënten zijn geen extra voorzorgsmaatregelen nodig, anders dan de gebruikelijke adviezen die u eerder met uw arts voor dit seizoen voor uw kind heeft afgesproken en de adviezen die het RIVM geeft voor de gehele bevolking.

Wat is het advies met betrekking tot de medicatie van mijn kind als hij verkoudheidsklachten krijgt?

 Stop vooral niet zomaar de medicatie als uw kind infectieklachten heeft (verkouden, hoesten, koorts).

Waar kan ik meer specifieke informatie vinden voor een van de specialismen die op de polikliniek Kinderhaven komen?

Op de polikliniek Kinderhaven komen kinderen van verschillende specialismen: Kinderlongziekten, Kindercardiologie, Kinderallergologie en Kinderdermatologie. U kunt deze pagina’s bezoeken voor mogelijk meer specifieke informatie.

Hoe neem ik contact op?

In geval van twijfel kunt u uiteraard contact opnemen met de polikliniek KinderHaven (010) 404 37 00, of buiten kantooruren en op vrijdag met de polikliniek Kinderlongziekten (010) 703 62 93.