Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Veelgestelde vragen over het coronavirus (klinische genetica)

Veelgestelde vragen

Kan ik een verwijzing krijgen?

Ondanks de coronacrisis kunnen patiënten voor klinisch genetische zorg, zowel spoed als reguliere patiënten, doorverwezen worden naar onze afdeling. Wij hebben een manier gevonden om patiënten zo goed en veilig mogelijk te helpen.

Het Erasmus MC heeft sinds 14 april veel coronamaatregelen opgeheven. Kijk voor de laatste updates op ons coronaliveblog.

Kan mijn afspraak nog doorgaan?

De meeste afspraken op de polikliniek klinische genetica gaan gewoon door, maar soms in een andere vorm. U komt dan niet naar het ziekenhuis, maar u krijgt een telefonische afspraak of een afspraak voor een videoconsult. U leest dit in uw afspraakbrief, of u wordt gebeld of gemaild door de poli-assistente. Het is dus belangrijk om uw uitnodiging goed te lezen om te weten waar/hoe de afspraak plaatsvindt. Als een afspraak in het ziekenhuis plaatsvindt, dan volgen we de Corona-regels die in ons ziekenhuis gelden.

Kan er DNA-onderzoek worden gedaan?

DNA-onderzoek wordt meestal gedaan in bloed. Een bloedafname is in deze tijd niet altijd mogelijk. Daarom kunnen we nu gebruik maken van zowel DNA-onderzoek in bloed als in speeksel. U krijgt daarvoor instructies van ons.

Voor sommige DNA-onderzoeken is alleen een bloedafname mogelijk. Bijvoorbeeld als het om spoedonderzoek gaat. Uw behandelaar bespreekt dit met u. Als de bloedafname niet bij een prikpost bij u in de buurt kan gedaan worden, dan kunt u altijd terecht op onze polikliniek in het Erasmus MC. De poli is open voor bloedafnames tijdens kantooruren.

Wij verzoeken u bij griepachtige klachten niet te komen voor polibezoek en/of bloedafname. Als het voor u niet mogelijk is om naar het Erasmus MC te komen, én het gaat niet om spoedonderzoek, dan kunt u ook later het bloed laten afnemen.

 

Meer informatie

Wilt u algemene informatie over DNA-onderzoek? U kunt meer informatie vinden op de website van het Erfocentrum

Voor algemene vragen over het coronavirus verwijzen we u graag naar het bericht hierover op de website van het Erasmus MC