Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Veelgestelde vragen over het coronavirus (Medisch Ethische Toetsings Commissie)

De belangrijkste vragen en antwoorden rondom het coronavirus voor de Medisch Ethische Toetsings Commissie (METC) vindt u op deze pagina.

Veelgestelde vragen

Kan ik telefonisch contact opnemen met de METC?

In verband met de maatregelen in relatie tot COVID-19 werken de bureaumedewerkers van de METC Erasmus MC tot nader order thuis. Het METC secretariaat is telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.30 uur t/m 16.30 uur en vrijdag van 08.30 uur t/m 13.00. Tussen de middag is mogelijk dat wij telefonisch niet bereikbaar zijn.U kunt ons ook mailen, waarna wij uw vraag via mail (of telefoon) zo spoedig mogelijk zullen beantwoorden.

Hoe zit het met de beoordeling en afhandeling van ingediende dossiers?

Omdat we op dit moment nog niet duidelijk hebben hoe de komende METC vergaderingen vorm gaan krijgen, kunnen we ook nog geen uitspraken doen over de verdere afhandeling. Naar verwachting zal de beoordeling en afhandeling daarvan wat langer op zich laten wachten.

Wel kan het voorkomen dat we sommige brieven en (nadere) besluiten vast ongetekend aan u versturen zodat u in ieder geval verder kunt. Wij doen ons uiterste best om onze werkprocessen zo goed mogelijk te laten verlopen en hopen op uw begrip mocht de beoordeling en afhandeling van uw onderzoeksdossier toch iets langer duren dan u van ons gewend bent.

Met betrekking op situaties waarbij afgeweken moet worden van het protocol en de bijbehorende afspraken verwijzen wij u graag naar de website van de CCMO voor adviezen met betrekking tot de uitvoering van klinisch onderzoek ten tijde van COVID-19.