Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Corona en radiotherapie

Algemene informatie met betrekking tot het corona-virus en behandeling op de afdeling Radiotherapie

Veilige en verantwoorde zorg

De komende tijd hebben we in Nederland te maken met de gevolgen van de verspreiding van het coronavirus. Erasmus MC doet er alles aan om onze patiënten zo goed en veilig mogelijk door deze periode heen te helpen.

Als Erasmus MC willen we graag optimale, maar ook verantwoorde zorg blijven bieden en we willen de risico’s van het coronavirus zoveel mogelijk beperken voor onze patiënten. Daarom hebben we onderstaande voorzorgsmaatregelen opgesteld om overdracht van het coronavirus zo veel mogelijk te voorkomen en tegelijkertijd de zorg voor onze patiënten te waarborgen.

U bent doorverwezen voor bestraling, en dan?

Als u naar onze afdeling verwezen bent voor bestraling, zult u in principe gewoon een gesprek met de behandelend arts van onze afdeling hebben op de polikliniek. Wel zult u tevoren gebeld worden met de vraag of u klachten heeft die zouden kunnen passen bij infectie met het corona-virus. De arts kan er dan voor kiezen om u eventueel eerst te laten testen op het virus.
Uiteraard zullen we op de polikliniek alle regels omtrent afstand houden etc. hanteren. Daarnaast is het verzoek om met maximaal 1 begeleider naar de afdeling te komen.

Uw behandeling

Uw behandeling op onze afdeling kan gewoon doorgaan. Er zijn voorzorgsmaatregelen genomen voor de patiënten die een corona-infectie hebben. De afdeling heeft zich hierop voorbereid en er zijn maatregelen genomen om veilig te kunnen werken, zowel voor onze patiënten, als voor het personeel. Mocht u tijdens uw behandeling klachten krijgen die mogelijk passen bij een infectie met het corona-virus dan verzoeken wij u voordat u naar de afdeling komt contact op te nemen met uw behandelend arts. Deze zal u eventueel laten testen op het virus, en met u bespreken of dit eventueel gevolgen heeft voor de voortgang van uw behandeling.

Tijdens en na afloop van de behandeling zullen de controles voorlopig zoveel mogelijk telefonisch plaatsvinden.

Meer informatie

Verdere informatie over het corona-virus en de maatregelen die het Erasmus MC neemt zijn te vinden op de website.