Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Informatie over het coronavirus

Bereid uw bezoek goed voor. Lees de actuele informatie over onze maatregelen tegen het coronavirus. En ontdek wat wij van u verwachten. Samen helpen we verspreiding van het virus tegen te gaan. Voor uw en onze gezondheid.

Maatregelen in het Erasmus MC

Zorg gaat veilig door

In het Erasmus MC gaat de normale zorg veilig door. Alle specialismen houden spreekuur op de poliklinieken. Wij adviseren om vanaf 13 jaar en ouder een eigen mondneusmasker te dragen bij bezoek aan het Erasmus MC. Het dringende landelijke advies om mondneusmaskers te dragen in openbare ruimten is ook van toepassing in het Erasmus MC.

Onderstaande informatie geldt ook voor ouders van kinderen die bekend zijn bij het Erasmus MC-Sophia.

Is het veilig om naar het ziekenhuis te komen?

Het Erasmus MC is en blijft veilig te bezoeken. Zowel voor medewerkers als patiënten en bezoek zijn maatregelen genomen om besmetting te voorkomen:

 • Wij vragen iedereen van 13 jaar en ouder een eigen mondneusmasker te dragen bij uw bezoek aan ons ziekenhuis. Heeft u als patiënt corona-achtige klachten? Dan ruilen wij uw eigen masker bij binnenkomst in het ziekenhuis om voor een medisch mondneusmasker.
 • Al onze medewerkers dragen in de publieke ruimten een mondneusmasker, op het moment dat zij in beweging zijn. Dat zijn de gebieden die toegankelijk zijn voor patiënten, bezoekers en begeleiders.
 • Wanneer onze zorgverleners direct contact hebben met patiënten, dragen zij een medisch mondneusmasker of spatbril. Dit geldt op de poliklinieken, verpleegafdelingen en op afdelingen als bloedafname en radiologie.
 • Zodra zorgverlener en patiënt op 1,5 meter afstand van elkaar zitten, mag het masker af.
 • We zorgen ervoor dat besmette patiënten gescheiden blijven van andere patiënten.
 • Het ziekenhuis is zo ingericht dat patiënten en bezoekers op veilige afstand van elkaar kunnen blijven, ook in de wachtruimten.
 • We verdelen de afspraken over de dag, zodat er niet te veel patiënten op hetzelfde moment in het ziekenhuis zijn.

Ik heb een afspraak bij het Erasmus MC; kan ik komen?

U ontvangt persoonlijk bericht over uw afspraak in het ziekenhuis. Het is niet nodig om zelf over geplande afspraken te bellen. Wij raden u aan om uw e-mail en telefoon in de gaten te houden als u binnenkort een afspraak heeft. Let op: wij bellen met een anoniem nummer. Neem alstublieft de telefoon op zodat we met u kunnen overleggen.

Uw zorgverlener kan beslissen dat u een telefonische afspraak krijgt of een videoconsult. Zo houdt u toch direct en persoonlijk contact met uw zorgverlener, maar hoeft u niet naar het ziekenhuis te komen voor uw zorg.

Krijgt u een uitnodiging om naar het spreekuur te komen, dan is het belangrijk voor uw gezondheid dat u komt. U krijgt 3 dagen vóór uw bezoek aan de polikliniek een sms met daarin het verzoek de COVID-19 vragenlijst in te vullen door in te loggen op Mijn Erasmus MC. Heeft u klachten die lijken op een besmetting met het coronavirus, dan nemen we samen met u beschermende maatregelen.

 • Uw zorgverlener kan bijvoorbeeld besluiten uw afspraak uit te stellen als dat medisch verantwoord is.
 • Het kan ook zijn dat uw zorgverlener u eerst wilt laten testen op het coronavirus. 
 • Of u in een speciale isolatiekamer ontvangt en u tijdens uw bezoek een mondkapje draagt.

Kom niet naar het ziekenhuis zonder overleg met uw behandelaar als u klachten heeft zoals neusverkoudheid, koorts, kortademigheid of hoesten. Heeft uw begeleider deze klachten, vraag dan iemand anders mee te gaan. Lukt dit niet? Overleg dan met uw behandelaar. Dat geldt ook voor kinderen en hun ouders/verzorgers.  

Gaat mijn opname of dagbehandeling door?

U ontvangt persoonlijk bericht over uw opname of dagbehandeling in het ziekenhuis.  Het is niet nodig om hierover zelf  te bellen. Wij raden u aan om uw e-mail en telefoon in de gaten te houden als u binnenkort een geplande opname of dagbehandeling heeft.

Oncologische dagbehandeling en opname

Oncologische (dag)behandelingen zoals chemotherapie of bestraling en geplande opnames gaan door zoals afgesproken. Als dit verandert, dan ontvangt u daarover persoonlijk bericht. 

Verloopt mijn afspraak of (dag)opname anders vanwege het coronavirus?

De veiligheid van u en onze medewerkers vinden wij het allerbelangrijkste. Daarom geldt het volgende:

 • Wij vragen u zo kort mogelijk van tevoren aanwezig te zijn.
 • Bent u te vroeg? Wacht dan in de centrale ruimte (het Plein of de Passage) waar u het ziekenhuis binnenkomt.
 • Begeleiding op de polikliniek en bezoek tijdens opname is beperkt. Meer informatie leest u in onze bezoekregels.
 • Volg de snelste route naar uw afspraak en verlaat het ziekenhuis direct na afloop van uw bezoek.

In de spreek-/ behandelkamer

Zorgverleners geven u tijdelijk geen hand om overdracht van bacteriën en virussen te voorkomen. Alle zorgverleners zijn getraind in goede handhygiëne en worden al bij milde klachten getest op het coronavirus. Daarnaast  zorgen wij voor extra schoonmaak van spreek- en behandelkamers. Om u goede zorg te kunnen geven is het niet altijd mogelijk om 1,5 meter afstand te houden tussen u en de zorgverlener. Met alle beschermende maatregelen zorgen we ervoor dat het risico van overdracht van het virus minimaal is. 

Bij opname 

Na uw behandeling laten wij u mogelijk in een ander ziekenhuis of instelling verder herstellen. Dit doen wij om onze specialistische zorg voor iedereen toegankelijk te houden. Zodat wij weer nieuwe patiënten kunnen opnemen. In onze folder ‘Overplaatsing na opname in het Erasmus MC’ leggen we u uit waarom dit nodig is en wat dat voor u kan betekenen. Wij vragen uw begrip voor deze tijdelijke maatregel.

Wat kan ik zelf doen om verspreiding of besmetting te voorkomen?

 • Draag vanaf 13 jaar en ouder een mondneusmasker in alle openbare ruimten. Dit zijn de entrees (Passage, Arcade, Plein), de wachtruimten en de liften. Ook in de winkels en restaurants geldt het advies een mondneusmasker te dragen.
 • Houd 1,5 meter afstand van elkaar. Wacht even op elkaar als dat nodig is. Bijvoorbeeld bij de liften.
 • Geef geen hand.
 • Was uw handen regelmatig met water en zeep en raak uw gezicht zo min mogelijk aan.
 • Hoest en/of nies in de binnenkant van uw elleboog.
 • Gebruik wegwerpzakdoeken of tissues.
 • Betaal contactloos bij het in- of uitrijden van de parkeergarage.

Ik heb griepachtige klachten, mag ik komen?

U krijgt 3 dagen vóór uw bezoek aan de polikliniek een sms met daarin het verzoek de COVID-19 vragenlijst in te vullen door in te loggen op Mijn Erasmus MC. Heeft u of uw kind op dat moment klachten die lijken op een besmetting met het coronavirus, dan nemen wij samen met u beschermende maatregelen. Kom niet naar het ziekenhuis zonder overleg met uw behandelaar als u klachten heeft zoals als neusverkoudheid, koorts, kortademigheid of hoesten.

Heeft uw begeleider deze klachten, vraag dan iemand anders mee te gaan. Lukt dit niet? Overleg dan met uw behandelaar. Dat geldt ook voor kinderen en hun ouders/verzorgers.

Ik wil mijn afspraak uitstellen, kan dat?

Wij vinden het belangrijk dat u de zorg krijgt die u nodig heeft. Uw zorgverlener bekijkt wat het beste is in uw situatie. Als hij of zij u uitnodigt voor het spreekuur of u oproept voor een(dag)opname, dan is het belangrijk voor uw gezondheid dat u komt. Stel zorg niet onnodig uit en blijf niet rondlopen met klachten. Zorg is veilig in het Erasmus MC. Neem bij ongerustheid contact op met de desbetreffende polikliniek of afdeling. Wij zijn er om uw onzekerheden weg te nemen.

Mocht u er zich toch niet comfortabel bij voelen, dan kunt u de afspraak uiterlijk 24 uur van tevoren kosteloos wijzigen. Gaat het om een behandeling of operatie, neemt u dan contact op met de desbetreffende afdeling.

Stuurt het Erasmus MC patiënten van tevoren een vragenlijst over hun gezondheid? 

Wij sturen u vooraf geen vragenlijst over een mogelijke besmetting met het coronavirus. U krijgt 3 dagen vóór uw bezoek aan de polikliniek een sms met daarin het verzoek de COVID-19 vragenlijst in te vullen door in te loggen op Mijn Erasmus MC. Heeft u klachten die lijken op een besmetting met het coronavirus, dan nemen we samen met u beschermende maatregelen. Zie ook onder: Ik heb een afspraak bij het Erasmus MC, kan ik komen?

Moeten alle patiënten van het Erasmus MC nu getest worden op het coronavirus?

Op dit moment is dat niet nodig. 

Mag ik of mijn kind bezoek ontvangen?

Voor sommige afdelingen gelden aanvullende of afwijkende bezoekregels. Zie hiervoor de tekst onder 'Informatie voor bezoekers en begeleiders'.

Moet ik een mondneusmasker dragen in het Erasmus MC?

Wij adviseren u dringend om vanaf 13 jaar en ouder een eigen mondneusmasker te dragen bij uw bezoek aan ons ziekenhuis. Het landelijke advies om mondneusmaskers te dragen in openbare ruimten is ook van toepassing in het Erasmus MC. Onze openbare ruimten zijn de entrees (Passage, Arcade, Plein), de wachtruimten en de liften. Ook in de winkels en restaurants geldt het advies om een mondneusmasker te dragen.

Heeft u als patiënt corona-achtige klachten? Dan ruilen wij uw eigen masker bij binnenkomst in het ziekenhuis om voor een medisch mondneusmasker.

Ik ben ongerust, met wie kan ik contact opnemen?

U kunt bellen met het centrale nummer 010 704 14 00. Houd uw patiëntennummer bij de hand als u belt.

Sommige specialismen, centra en poliklinieken hebben een eigen pagina met veelgestelde vragen rondom het coronavirus.

Veelgestelde vragen over wat het coronavirus betekent voor zwangeren en kinderen

Ik ben zwanger, loop ik extra risico?

Nee, we zien dat infectie met het coronavirus hetzelfde verloopt als bij vrouwen die niet zwanger zijn. Voor zover bekend is er geen verhoogde kans op een miskraam of aangeboren afwijkingen door infectie met dit virus. Het is voor de gezondheid van u en uw ongeboren kind wel belangrijk dat u naar controles en afspraken komt. Lees meer over zwangerschap en het coronavirus.

Ik ben immuun gecompromitteerd/heb een verminderde weerstand, heb ik meer risico het coronavirus op te lopen?

Nee, het risico op het krijgen van het nieuwe coronavirus (SARS-CoV-2) is gelijk.

Hoe ziek worden kinderen van het coronavirus?

Hiervoor verwijzen wij u graag naar het standpunt van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde. De NVK heeft een document opgesteld waarin de belangrijkste vragen over kinderen en het coronavirus worden beantwoord.

Mijn kind heeft een chronische ziekte, geeft dit extra risico?

Hiervoor verwijzen wij u graag naar het standpunt van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde.

Kan mijn kind veilig naar school?

Hiervoor verwijzen wij u graag naar de website van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde.

Wat betekent het coronavirus voor mij als kankerpatiënt?

In onze online informatiebijeenkomst voor kankerpatiënten vertellen wij u meer over de invloed van het coronavirus op de behandeling van kanker.

Meer informatie

Sommige specialismen, centra en poliklinieken hebben een eigen pagina met veelgestelde vragen rondom het coronavirus

Veelgestelde vragen van coronapatiënten

Hoe verloopt mijn opname als coronapatiënt?

Als u bent opgenomen in het Erasmus MC en positief bent getest op het coronavirus (SARS-CoV-2 virus), dan wordt u in isolatie verpleegd. Dit is nodig voor uw eigen veiligheid en om besmetting van andere patiënten, bezoekers en zorgmedewerkers te voorkomen. Wij leggen u graag uit wat dat betekent.

Wat zijn de gevolgen van een coronabesmetting op lange termijn?

Het verloop van COVID-19 verschilt per persoon. Tot op heden is niet precies bekend wat de (langetermijn)effecten zijn van COVID-19 op het lichaam.

Hoe word ik begeleid bij mijn herstel?

Afhankelijk van uw klachten en uw eventuele opname op de intensive care zijn er verschillende herstelprogramma’s, zoals een fysiotherapeutisch herstelprogramma.

Heeft u na uw opname psychische klachten zoals spanning, angst, somberheid of concentratieproblemen? Wij geven u graag een aantal tips en adviezen hoe u daarmee om kunt gaan en waar u terecht kunt voor professionele hulp.

Uw gegevens voor wetenschappelijk onderzoek in de strijd tegen corona

In het Erasmus MC werken artsen en onderzoekers er hard aan om meer te leren van het coronavirus en de ziekte COVID-19 die het virus veroorzaakt. We werken hiervoor ook samen met instellingen en organisaties buiten Nederland en Europa.

Voor wetenschappelijk onderzoek naar het coronavirus en COVID-19 zijn (niet direct herleidbare) medische gegevens (inclusief eventuele radiologische beelden als röntgenfoto's en scans) en lichaamsmateriaal (restweefsel) nodig van patiënten met (een vermoeden op) COVID-19. Deze bewaren wij onder een willekeurig gekozen codenummer. Namen van patiënten, geboortedata en patiëntnummers zijn niet vermeld om de privacy zoveel mogelijk te beschermen. De gegevens blijven vertrouwelijk en worden beveiligd opgeslagen en niet langer bewaard dan nodig is voor dit onderzoek.

Bezwaar maken
U kunt op elk moment bezwaar maken tegen het gebruik van uw medische gegevens en lichaamsmateriaal voor wetenschappelijk onderzoek naar het coronavirus en COVID-19. Als u bezwaar maakt, gebruiken wij uw gegevens en lichaamsmateriaal hiervoor niet. 
 
Meer informatie
Meer informatie en het bezwaarformulier vindt u onder ‘Restmateriaal voor medisch-wetenschappelijk onderzoek’.

 

Informatie voor bezoekers en begeleiders

Gezondheidscontrole bezoekers bij ingang

Vanaf 9 november vragen wij begeleiders en bezoekers van patiënten, en leveranciers, om 3 gezondheidsvragen te beantwoorden vóórdat zij het gebouw ingaan. Dat kan digitaal:

 • Vóór de ingangen van het Erasmus MC staan borden met daarop een QR-code. U scant deze QR-code met uw mobiel en krijgt dan 3 vragen te zien. Deze gaan over uw actuele gezondheid, uw mogelijk contact met iemand met corona, en uw eventuele bezoek aan een oranje of rood gebied in het buitenland. Vindt u het lastig om de vragen digitaal te beantwoorden? Dan staan de stewards klaar om u te helpen. U kunt de vragen bij hen mondeling beantwoorden.
 • Nadat u de 3 vragen heeft beantwoord, verschijnt er een gekleurd scherm op uw telefoon. Toon dit aan de steward bij de deur. Als alle vragen met ‘nee’ beantwoord zijn, is een groen scherm te zien. De steward laat u dan het Erasmus MC binnengaan.
 • Het dringende advies blijft om een eigen mondneusmasker te dragen. Wanneer een vraag met ‘ja’ beantwoord is, verschijnt er een rood scherm. Bij een rood scherm geeft de steward u een medisch mondneusmasker. Dat is veiliger. Met dit masker op bent u welkom in ons ziekenhuis.
 • Vul de vragen eerlijk in. En volg de aanwijzingen van de stewards op. Voor uw en onze gezondheid, en voor de veiligheid van onze patiënten en medewerkers.

Patiënten die voor medische zorg naar ons ziekenhuis komen, hebben deze gezondheidscheck al eerder gehad.

Bezoekregels

Vanwege de opkomst van de Britse variant van het SARS-CoV-2 virus worden landelijk extra maatregelen genomen. Voor het Erasmus MC gelden vanaf zaterdag 23 januari daarom aangescherpte bezoekregels. 

Let op:

 • Houd 1,5 meter afstand van elkaar, ook als u een opgenomen patiënt bezoekt.
 • Wij vragen iedereen van 13 jaar en ouder een eigen mondneusmasker of veiligheidsscherm (faceshield) te dragen bij het bezoek aan het Erasmus MC.
 • Patiënten, bezoekers en medewerkers wordt geadviseerd zodra men in beweging is in gebieden die toegankelijk zijn voor patiënten, een mondneusmasker of veiligheidsscherm (faceshield) te dragen.
 • Bezoek houdt het masker zoveel mogelijk op tijdens het bezoek, ook als je op 1,5 meter van elkaar zit. Ouders van opgenomen kinderen dragen tijdens zorgmomenten een masker.)
 • Bezoekers met COVID-klachten: kom niet naar het Erasmus MC, ook al zijn deze klachten minimaal en laat u testen.
 • Uw veiligheid en die van onze medewerkers zijn het allerbelangrijkste. Doe daarom de Corona vragentest voordat u naar het ziekenhuis komt.
 • Verlaat de patiëntenkamer zo min mogelijk, bezoek geen andere patiëntenkamer of patiëntgebonden ruimten op de afdeling, zoals een koffie/thee lounge. Verlaat na het bezoek het ziekenhuis zo snel mogelijk.
 • Uitzonderingen op de bezoekregels hoort u van onze medewerkers.
 • Aparte bezoekregels gelden voor Erasmus MC-Sophia (zie onder).

Begeleiding bij afspraak polikliniek:

 • maximaal 1 begeleider per patiënt toegestaan.

Bent u te vroeg? Wacht dan in de centrale ruimte (het Plein of de Passage) waar u het ziekenhuis binnenkomt.

Bezoek aan kliniek:

 • maximaal 1 bezoeker per patiënt per dag tussen 11.00 - 19.30 uur
 • AD-gebouw (meerpersoonskamers) maximaal 1 bezoeker per patiënt tussen 11.00 - 19.30 uur volgens bezoekrooster
 • Uitzondering: als de patiënt na 19:30 uur wordt ontslagen, mag het bezoek blijven tot na bezoektijd om de patiënt te begeleiden bij het ontslag

Intensive care (volwassenen):

 • Bezoek unit A/B 1 uur per dag (13:00 - 14:00 uur), maximaal 2 bezoekers per dag per patiënt
 • Bezoek unit C/D 1 uur per dag (15:00 - 16:00 uur), maximaal 2 bezoekers per dag per patiënt
 • IC-8 1 uur per dag (13:30 - 14:30 uur), maximaal 2 bezoekers per dag per patiënt
 • Wisseling van bezoekers op dezelfde dag is niet toegestaan

Voor bezoek aan de Intensive Care Volwassenen Hartbewaking gelden deze regels:

 • Bezoek unit E/F 1 uur per dag (binnen de tijdsperiode 11:00-19:30), maximaal 2 bezoekers per patiënt per dag
 • Wisseling van bezoekers op dezelfde dag is niet toegestaan

Bezoekregels Sophia Kinderziekenhuis

Bij begeleiding van een afspraak op de polikliniek:
 • Maximaal 1 ouder of begeleider per kind toegestaan.
 • De andere ouder kan desgewenst via videobellen meekijken en –luisteren.
Bij bezoek aan de kliniek (opname):
 • Alléén bezoek van 2 ouders/verzorgers toegestaan
Bezoek Intensive care kinderen (ICK) en Intensive care neonatologie (ICN):
 • volg de bezoekregels van de afdeling.

Blijven slapen in coronatijd

Na toestemming van de arts of verpleegkundige mag u bij uw naaste of zieke kind blijven slapen. Ook nu het coronavirus er is. Wij vragen u dan wel om iedere dag een vragenlijst in te vullen over uw eigen gezondheid. Omdat wij dit iedere dag opnieuw aan onze logees vragen, kunnen wij goed in de gaten houden of er iemand misschien verschijnselen van corona ontwikkelt. Wij doen dit voor de veiligheid van onze patiënten, en voor uw en onze gezondheid.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Een van mijn naasten ligt in het Erasmus MC, loopt hij/zij nu risico op blootstelling aan het coronavirus? 

De COVID-19 patiënten in het Erasmus MC liggen in isolatie en de medewerkers die positief getest zijn zitten in thuisisolatie. Daarnaast zijn er verschillende maatregelen genomen om de zorg veilig door te laten gaan, zie hier Zorg gaat veilig door.

Moet ik beschermende kleding aan? 

Wij vragen alle bezoekers van 13 jaar en ouder een eigen mondneusmasker te dragen bij bewegingen in het Erasmus MC. Zodra we zitten op 1,5 meter mag het masker af, behalve als u op bezoek komt bij een naaste die positief getest is op SARS-CoV-2. De kleding die u hierbij aantrekt en de bijbehorende instructieposter zijn aanwezig op de afdeling. U kunt alleen na overleg met de behandelaar van uw naaste op bezoek komen.

Winkels

De winkels in het Erasmus MC hebben aangepaste openingstijden. Zie de pagina Voorzieningen voor de actuele openingstijden. 

Regels restaurantbezoek

Patiënten en bezoekers mogen alleen afhalen in de restaurants (Grab & go). Medewerkers kunnen er lunchen, maar het aantal zitplaatsen is beperkt.
 • Kade 80: 100 zitplaatsen voor personeel
 • Dok 10: alleen Grab & Go
 • Garden: 30 zitplaatsen voor personeel
 • Garden Lounge: alleen Grab & Go

Instructievideo voor ex-covid-patiënten

Heeft u een corona-infectie doorgemaakt en nog last van allerlei soorten klachten? En krijgt u geen professionele nazorg? Dan willen wij u met onderstaande video ondersteunen in het herstelproces. In de video geven twee longartsen informatie over het herstel na een coronabesmetting. Daarnaast geeft de fysiotherapeut praktische handvaten om uw conditie en spierkracht weer op te bouwen. Ten slotte vertelt de diëtist welke voeding u helpt bij een goed herstel. 

Over het coronavirus

Hoe verspreidt het coronavirus zich?

Het grootste risico voor overdracht van het nieuwe coronavirus is via druppels. Het is daarom heel erg belangrijk om te hoesten en te niezen in de binnenkant van de elleboog en papieren zakdoekjes te gebruiken.

Bacteriën en virussen (waaronder het nieuwe coronavirus) kunnen ook overgedragen worden via de handen. Daarom schudden onze zorgverleners tijdelijk geen handen. In het ziekenhuis zijn zorgmedewerkers erin getraind handhygiëne uit te voeren, dit voorkomt overdracht van bacteriën en virussen.

Ik wil mij laten testen op het (SARS-CoV-2) virus bij het Erasmus MC. Kan dat?

Nee, u kunt zich niet laten testen in het Erasmus MC. Sinds 1 juni kan iedereen met klachten die passen bij het coronavirus (hoesten, verkoudheid en/of koorts) getest worden bij de GGD op verschillende externe testlocaties. Mensen die ernstig ziek zijn, worden thuis getest.

Ga naar de website van GGD Rotterdam-Rijnmond voor meer informatie en/of het maken van een afspraak:

Ik heb griepachtige klachten (verkouden, koorts, hoesten), heb ik nu het nieuwe coronavirus?

Hiervoor verwijzen wij u naar de website van het RIVM.

Meer informatie?

Over de ontwikkelingen rondom het coronavirus SARS-CoV-2 zijn onderzoekers van het Erasmus MC veelvuldig in de media. Zie voor een greep uit de publiciteit ons nieuwsbericht.

Op Amazing Erasmus MC vindt u achtergrondartikelen over de zorg en corona. 

Steun ons onderzoek naar het coronavirus

In het Erasmus MC vindt baanbrekend onderzoek plaats om het coronavirus SARS-CoV-2 te bestrijden. Bijvoorbeeld onderzoek naar een effectief medicijn voor patiënten die getroffen zijn door het virus. Er wordt naarstig gezocht naar een vaccin om de huidige uitbraak te remmen en toekomstige te voorkomen, en er wordt onderzoek gedaan naar het gedrag van het virus zelf. Voor deze en andere onderzoeken is financiële steun van particulieren en bedrijven van groot belang. Elke bijdrage, hoe klein ook, wordt zeer gewaardeerd.

Meer weten over ons onderzoek naar het coronavirus en hoe u ons daarbij kunt helpen? Lees meer op onze actiesite.