Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Informatie over het coronavirus

Het Erasmus MC is en blijft veilig te bezoeken. Op deze pagina vindt u de coronamaatregelen die nog gelden in het Erasmus MC.

Heeft u een vraag? Bel ons gerust: 0107040704

Het is in het Erasmus MC niet meer verplicht om een mondneusmasker te dragen in de openbare ruimtes, behalve als uw zorgverlener iets anders met u heeft afgesproken. Patiënten die zichzelf willen beschermen tegen besmetting, kunnen een medisch mondneusmaker ophalen bij de receptie en de polikliniekbalies.

Maatregelen voor u als patiënt

 • U komt voor een afspraak op de polikliniek of voor een niet-chirurgische dagbehandeling
  Bent u verkouden, heeft u andere klachten die passen bij corona of is een huisgenoot positief getest? Doe dan een corona-zelftest en neem zo snel mogelijk contact op met de polikliniek waar u een afspraak heeft. Dit geldt ook voor kinderen en hun ouders/begeleiders. Wij kunnen dan samen kijken of er beschermende maatregelen nodig zijn voor uw bezoek.
 • U komt voor een geplande opname of voor een chirurgische dagbehandeling
  Vul 3 dagen voor uw geplande opname of chirurgische dagbehandeling de COVID-19 vragenlijst in, óók als u al gevaccineerd bent of een negatieve zelftest heeft. De vragenlijst staat voor u klaar in het patiëntenportaal Mijn Erasmus MC.

Maatregelen voor u als bezoeker

 • Bezoekers die positief testen op COVID-19 zijn niet welkom in het Erasmus MC.
 • Bent u verkouden, heeft u andere klachten die passen bij corona of is een huisgenoot positief getest? Doe dan een Corona-(zelf)test voor uw bezoek. Wij vragen u ook om een II-R mondneusmasker te dragen tijdens uw gehele bezoek. Maskers zijn beschikbaar bij de receptie.
 • Alle bezoekers vanaf 9 jaar dragen een medisch mondneusmasker indien zij binnen 1,5 meter van de opgenomen patiënt komt. U kunt deze ophalen bij de receptie of bij de ingang van de afdeling in de lounge.  

Maatregelen die wij treffen voor een veilig bezoek

 • Zorgverleners dragen een medisch mondneusmasker wanneer zij binnen 1,5 meter afstand van de patiënt komen.
 • Het ziekenhuis is zo ingericht dat patiënten en bezoekers op veilige afstand van elkaar kunnen blijven, ook in de wachtruimten.
 • Zorgverleners geven u tijdelijk geen hand om overdracht van bacteriën en virussen te voorkomen.
 • We zorgen ervoor dat besmette patiënten gescheiden blijven van andere patiënten.

Vragen coronavirus