Polikliniek

Infectieziekten

Wanneer: maandag t/m vrijdag
Gebouw: staat vermeld op uw dagticket.
Telefoon: (010) 704 05 71

Op de polikliniek infectieziekten begeleiden onze verpleegkundigen en internisten u wanneer u een hiv-infectie heeft.

Uw bezoek

Wat gaan we doen?

Eerste bezoek

Uw eerste afspraak heeft u met een verpleegkundig hiv-consulent (een verpleegkundige die gespecialiseerd is in hiv). De afspraak duurt ongeveer een uur. U kunt vragen stellen en uw klachten bespreken. De verpleegkundige neemt een vragenlijst met u door. Ook krijgt u informatie over de ziekte en de behandeling. We prikken ook bloed voor onderzoek.

Tweede bezoek

Twee weken na uw eerste bezoek heeft u uw tweede afspraak bij de internist-infectioloog en de verpleegkundig hiv-consulent. De uitslagen van de onderzoeken zijn dan bekend. We bespreken de uitslagen en overleggen met u over plan voor de behandeling. De internist-infectioloog zal u lichamelijk onderzoeken.

Onze begeleiding

Door wie wordt u geholpen?

Artsen

Op de polikliniek infectieziekten werken internisten-infectiologen en internisten in opleiding. De arts in opleiding wordt gecontroleerd door de internist-infectioloog. Deze is eindverantwoordelijke voor alle zorg rond hiv. De internist-infectioloog is altijd op de hoogte en zorgt ervoor dat de behandeling goed verloopt.

Verpleegkundig consulenten

De verpleegkundig consulenten begeleiden u bij uw hiv-infectie. Zij zijn uw eerste aanspreekpunt bij vragen over uw ziekte. Ook houden zij een verpleegkundig spreekuur.

Psychosociale zorg

Wij hebben ook een psycholoog en een medisch maatschappelijk werker in ons team.

Checklist

Heeft u binnenkort een afspraak bij ons?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.

Bereid u voor