De Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur bestaat uit Ernst Kuipers (voorzitter), David Voetelink (vice-voorzitter), Hans van Leeuwen (decaan en lid) en Joke Boonstra (lid). Op deze pagina stellen zij zich aan u voor.

Bestuur

Ernst Kuipers

Voorzitter Raad van Bestuur.

Even voorstellen

Ernst Kuipers is van origine Maag-Darm-Leverarts. Op 1 december 2012 is hij benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van het Erasmus MC en sinds 15 maart 2013 is hij voorzitter van de Raad van Bestuur. Opgeleid in Groningen, Enschede, Deventer en Amsterdam, heeft hij na zijn promotie enkele jaren in Nashville in de Verenigde Staten gewerkt.

In 2000 is hij benoemd tot hoogleraar en afdelingshoofd van het specialisme Maag-, Darm- en Leverziekten in het Erasmus MC en in 2006 eveneens tot afdelingshoofd van de Inwendige Geneeskunde. Hij is onder meer een drijvende kracht geweest achter de introductie van het Nationale Bevolkingsonderzoek naar darmkanker.

De combinatie van academische vakinhoudelijke interesse en bestuurlijke ervaring in diverse internationale organisaties en commissies, geeft hem een brede, nationaal en internationaal georiënteerde blik, die essentieel is in zijn functie als bestuursvoorzitter.

Aan het woord

Het Erasmus MC is het grootste en meest veelzijdige universitair medisch centrum van Nederland. Het is fantastisch om hiervan bestuurder te mogen zijn.

Op het terrein van onderzoek zijn we internationaal toonaangevend, onze opleidingen scoren erg goed en binnen de patiëntenzorg richten we ons vooral op patiënten met hoogcomplexe problematiek die behoefte hebben aan topreferente en innovatieve medische zorg. En dit geldt niet alleen voor Nederlandse patiënten, wij behandelen ook patiënten uit het buitenland die deze complexe medische zorg nodig hebben.

Belangrijk voor deze patiënten, maar ook relevant voor onze Nederlandse patiënten, omdat we hiermee onze kwaliteit hoog en de zorg betaalbaar houden. Overigens kunnen we dit als Erasmus MC alleen maar doen samen met onze zorgpartners in de regio. Die samenwerking versterken en netwerken bouwen, daar zet ik me als bestuurder graag voor in.

Portefeuille

Nevenfuncties

Contact

U kunt het secretariaat van Ernst Kuipers bereiken via telefoonnummer (010) 703 46 81 of per e-mail

David Voetelink

Vice-voorzitter Raad van Bestuur.

Even voorstellen

David Voetelink is sinds 1 oktober 2013 lid van de Raad van Bestuur en CFO van het Erasmus MC. Sinds 1 september 2017 is hij Vice-voorzitter van de Raad van Bestuur. Hij studeerde algemene economie aan de Rijksuniversiteit Groningen en deed vervolgens zijn accountancy-opleiding bij het NIvRA. 

Na enkele jaren als docent, onderzoeker en in overheidsfuncties te hebben gewerkt, is Voetelink in 1981 als accountant bij KPMG gestart. In 1989 werd hij partner bij KPMG, waar hij verantwoordelijk was voor het kantoor in Apeldoorn. Vanaf 2000 was hij voorzitter van KPMG Health Care, waar hij actief was voor een groot aantal gezondheidszorg- en non-profitorganisaties. 

Zijn expertise ligt op het terrein van de financiële besturing van zorgorganisaties, veranderingsprocessen in  het financiële domein, professionaliseren van managementinformatie en financiering en beheersing van grote bouwprojecten. Deze ervaring kan hij buitengewoon goed inzetten bij het Erasmus MC.

Aan het woord

Ik vind het bijzonder om bestuurder te mogen zijn van een instituut als het Erasmus MC, dat internationaal in de top 20 staat en volop ambities heeft het nog beter te doen. De afgelopen jaren stonden in het teken van de nieuwbouw van en verhuizing naar het nieuwe ziekenhuis.

Nu de verhuizing een feit is, is zet ik mij graag in om alle mogelijkheden die dit prachtige, nieuwe ziekenhuis biedt voor innovatieve patiëntenzorg optimaal te benutten.

Portefeuille

Nevenfuncties

Contact

U kunt het secretariaat van David Voetelink bereiken via telefoonnummer (010) 703 27 60 of per e-mail.

Hans van Leeuwen

Decaan en lid Raad van Bestuur.

Even voorstellen

Hans van Leeuwen studeerde biologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij is sinds 1988 in dienst van het Erasmus MC als staflid en onderzoeker op de afdeling Inwendige Geneeskunde en was hij onder meer hoofd van de laboratoria van deze afdeling. 

Sinds 2015 is Hans werkzaam als pro-decaan en directeur Onderwijs en Onderzoek. Per 1 september 2017 is Hans benoemd tot decaan en lid Raad van Bestuur van het Erasmus MC.

Contact

U kunt het secretariaat van Hans van Leeuwen bereiken via telefoonnummer (010) 703 50 60 of per e-mail.

Joke Boonstra

Lid Raad van Bestuur

Even voorstellen

Joke Boonstra (1971) studeerde medische biologie aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde in Leiden op een onderzoek naar de afstotingsmechanismen bij gecombineerde nier-pancreas transplantaties. Ze volgde de opleiding tot klinisch chemicus in het LUMC en Erasmus MC. 

Vanaf 2002 werkte ze als staflid, en later ook als plaatsvervangend afdelingshoofd bij het specialisme klinische chemie van het Erasmus MC. In 2010 maakt ze de overstap naar het IJsselland Ziekenhuis, waar zij achtereenvolgens werkzaam was als hoofd van de laboratoria, directeur zorg, en sinds eind 2013 als lid van de raad van bestuur. 

Sinds 1 september 2017 is zij lid van de Raad van Bestuur van het Erasmus MC.

Contact

U kunt het secretariaat van Joke Boonstra bereiken via telefoonnummer (010) 703 34 20 of per e-mail.