specialism
Specialisme

Orthopedie

Onze specialisten behandelen aandoeningen die te maken hebben met de delen van uw lichaam die zorgen voor uw houding en uw bewegingen: botten, spieren, gewrichten, pezen en banden.

Over dit specialisme

Wat we doen

Waarom naar het Erasmus MC?

Een van de speerpunten van de afdeling orthopedie van het Erasmus MC is de sport-traumatologie. In het Erasmus MC wordt dan ook reeds lange tijd onderzoek verricht naar optimale behandeling van acute knie letsels. Wij zijn nauw betrokken bij de ontwikkelingen van de nationale richtlijnen op dit gebied. Hierdoor worden acute knieletsels behandeld volgens de laatst geldende wetenschappelijke inzichten. We betrekken de geblesseerde sporters dan ook bij de laatste innovaties door onderzoek.

Aandoeningen die we behandelen en/of diagnosticeren

Wetenschappelijk onderzoek

Bij ons specialisme doen wij onderzoek naar onder andere artrose, de groei en ontwikkeling van het skelet en naar sport en traumatische letsels.

Op de acute kniepoli wordt ook wetenschappelijk onderzoek verricht. Op deze manier kunnen we de zorg voor sporters met acute knieblessures optimaliseren. Mede om deze reden kunnen we bij specifieke blessures per e-mail op reguliere tijdstippen gestandaardiseerde vragenlijsten versturen.

Heeft u vragen?

Met vragen of opmerkingen kunt u terecht bij ons secretariaat:

Contactformulier
Checklist

Komt u binnenkort bij ons op bezoek?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.

Bereid u voor