specialism
Specialisme

Radiologie

Onze specialisten van Radiologie brengen in beeld hoe uw lichaam er van binnen uitziet en werkt. Een bekend voorbeeld is de röntgenfoto. Daarmee kunnen we diagnoses stellen en behandelingen beoordelen.

Over dit specialisme

Wat we doen

Wat is dit specialisme?

Onze radiologen helpen uw arts bepalen waar uw klachten precies vandaan komen en wat voor behandeling bij u past. Met radiologie brengen we vooral in beeld hoe uw organen eruit zien. Daarvoor gebruiken we verschillende technieken:

  • Röntgentfoto en röntgendoorlichting
  • CT-scan (3D-foto’s met röntgenstraling)
  • MRI-scan (radiosignalen van weefsels worden veranderd in beelden)
  • Echografie (geluidsgolven worden veranderd in beelden) 

Zo kunnen we op een röntgenfoto bijvoorbeeld zien waar een bot gebroken is.

Wat willen we bereiken?

Voor ons draait het er om dat we u en uw behandelend arts zo snel en precies mogelijk de juiste informatie kunnen geven. Onze foto’s en scans kunnen u en onze collega’s van andere specialismen namelijk zekerheid geven over de oorzaken van bepaalde klachten maar ook over behandelmogelijkheden.

Waarom naar het Erasmus MC?

Dagelijks onderzoeken onze radiologen zo'n 500 tot 800 mensen. Wij gebruiken daarvoor de modernste radiologische technieken; in 2D, 3D en video. Doordat wij onderdeel zijn van een groot, academisch ziekenhuis is overleg met andere specialisten altijd dichtbij.

Kijk voor meer informatie over Radiologie en Nucleaire Geneeskunde op www6.erasmusmc.nl.

Wetenschappelijk onderzoek

Ons wetenschappelijk onderzoek is gericht op de kwaliteit en efficiëntie van ons specialisme in de zorg voor onze patiënten. Binnen ons specialisme zijn ook eigenlijk altijd wel onderzoekers aan het werk.

Heeft u vragen?

Met vragen of opmerkingen kunt u terecht bij ons secretariaat:

Contactformulier