specialisme
Specialisme

Spoedeisende hulp - SEH

Heeft u direct zorg nodig? Onze artsen staan dag en nacht voor u klaar op de Spoedeisende Hulp. Bevindt u of iemand in uw omgeving in een levensbedreigende situatie? Dan belt u 112. Bij twijfel belt u eerst naar uw huisarts.

Over dit specialisme

Wat we doen

Wat is dit specialisme?

Onze Spoedeisende Hulp artsen en verpleegkundigen zijn gespecialiseerd in het behandelen van patiënten met acuut medische problemen. Dat betekent dat u onmiddellijk hulp nodig heeft en de huisarts u niet kan behandelen.  

Onze artsen en verpleegkundigen zijn speciaal opgeleid voor het werk op de Spoedeisende Hulp. Wij ontvangen hier patiënten met veel verschillende symptomen, verwondingen en klachten. Alle specialisaties vindt u daarom terug op de Spoedeisende Hulp.

Wat neemt u mee?

Lees de informatie op onze spoed pagina.

Wat willen we bereiken?

Wij willen patiënten met een acute zorgvraag zo snel mogelijk de beste zorg geven die zij nodig hebben.

 

Op de Spoedeisende Hulp, schrijft een baliemedewerker u in. Na inschrijving ziet u een verpleegkundige. Hij bepaalt de spoed van uw aandoening en kan u doorverwijzen naar de aanwezige huisarts. Dit scheelt u uw eigen bijdrage en wachttijd. De huisarts is van maandag tot en met vrijdag aanwezig van 18.00 - 23.00 uur. In het weekend van 10.00 - 23.00 uur.

 

Wij brengen patiënten die met een ambulance komen op een andere plek binnen. Dit kan u het gevoel geven dat u alleen in de wachtkamer zit te wachten, terwijl wij druk bezig zijn met het behandelen van patiënten.

Waarom naar het Erasmus MC?

De Spoedeisende Hulp van het Erasmus MC is zeer ervaren in het behandelen van acute zorg. Wij zijn hét traumacentrum (niveau level 1) voor heel Zuidwest-Nederland (Zuid-Holland Zuid, Rotterdam-Rijnmond, Zeeland). Jaarlijks helpen wij veertigduizend patiënten op de Spoedeisende Hulp.

 

Ook zijn wij gespecialiseerd in de opvang van kinderen door de aanwezigheid van het Sophia kinderziekenhuis. Jaarlijks vangen we zevenduizend kinderen op. Wij hebben daarom speciaal ingerichte kamers voor kinderen met bijvoorbeeld eigen toiletten en een kinderwachtkamer.

Aandoeningen die we behandelen en/of diagnosticeren

Op de Spoedeisende Hulp behandelen we alle bekende ziekenhuis specialisaties. U kunt hierbij denken aan zorg voor neurologie, cardiologie en kindergeneeskunde.

Samenwerking

Levensbedreigende situatie? Bel 112.

Huisarts / Huisartsenpost

Bevindt u zich niet in een levensbedreigende situatie neem dan contact op met de huisarts of de huisartsenpost.

Tandartsenpost

Heeft u met spoed een tandarts nodig? Bel dan eerst naar (010) 455 21 55 voor een afspraak of advies.

Wetenschappelijk onderzoek

Op de Spoedeisende Hulp voeren verschillende artsen en onderzoekers wetenschappelijk onderzoek uit om de zorg beter te maken. Wanneer u de Spoedeisende Hulp bezoekt, kan het zijn dat wij u vragen of u wilt meedoen aan een onderzoek. Deelname is altijd vrijwillig.

 

Wij doen onder andere onderzoek naar:

  • De ernst van ziekte bij mensen die mogelijk een infectie hebben.
  • Voorlichting bij mensen die op de Spoedeisende Hulp komen vanwege alcohol.
  • De tevredenheid over informatieverstrekking aan patiënten op de Spoedeisende Hulp.

Heeft u vragen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met ons secretariaat.

Contactformulier
Checklist

Komt u binnenkort bij ons op bezoek?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.

Bereid u voor