Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto Marian Groenendijk
Zorgverlener

Mw. M. (Marian) Groenendijk

VioS Verpleegkundige in opleiding tot specialist

  • Specialisme
  • Neurochirurgie
  • Aandachtsgebied
  • Hersentumoren

Over

Even voorstellen

Het vak Verpleegkundig Specialist binnen de Neurochirurgie is een uitdagende functie in ontwikkeling. De patiënt met een hersentumor en hun naasten komen voor grote uitdagingen te staan. Ik vind het een uitdaging om patiënten hierin bij te staan en te ondersteunen. Ik haal voldoening uit mijn vak wanneer patiënten en hun naasten zich gesteund voelen door een eerste aanspreekpunt bij vragen en dringende zaken. 

Werkervaring & opleidingen

Ik heb verpleegkunde gestudeerd aan het Albeda college en aan Avans Hogeschool. Daarna heb ik op de Cardiologie en IC/CCU gewerkt in het Havenziekenhuis waarna ik ruim 9 jaar gewerkt heb op de PACU (Post Anesthesia Care Unit) van het Erasmus MC.  Op de PACU heb ik veel intensieve zorg verleend aan patiënten met een hersentumor.

Opleiding

Vanaf 2018 zet ik mij in voor de afdeling Neurochirurgie bij het het Hersentumorcentrum. Binnen dit team wordt hecht samengewerkt aan de zorg van onze patiënten. Daarbij werk ik aan de Master Advanced Nursing Practice aan de Hogeschool Rotterdam met als deelspecialisatie Intensive zorg bij somatische aandoeningen.