Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Zorgverlener

Dr. D.E. (Denise) Hilling

Oncologisch en Gastro-Intestinaal chirurg, Fellow colorectale chirurgie

  • Specialisme
  • Oncologische en Gastro-Intestinale Chirurgie
  • Aandachtsgebied
  • Colorectale chirurgie, fluorescentie-geleide chirurgie
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Sinds 1 oktober 2019 ben ik met veel plezier werkzaam als chirurg, Fellow Colorectale chirurgie, in het Erasmus MC, waar ik mij voornamelijk op de behandeling van patiënten met (complexe) darmkanker richt.

Werkervaring & opleidingen

Werkervaring

Na mijn opleiding tot chirurg in de regio Leiden, ben ik in september 2018 gestart als Fellow Colorectale chirurgie in het Leids Universitair Medisch Centrum. Sinds oktober 2019 ben ik als Fellow Colorectale chirurgie werkzaam in het Erasmus MC. Naast mijn werkzaamheden als chirurg doe ik onderzoek naar fluorescentie-geleide chirurgie en orgaansparende behandeling bij patiënten met darmkanker.

Opleidingen

In 2006 heb ik mijn artsexamen cum laude behaald aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na een jaar als arts bij de afdeling chirurgie bij de Reinier de Graaf Groep in Delft werkzaam te zijn geweest, ben ik in 2007 aan mijn promotie-onderzoek in het Leids Universitair Medisch Centrum begonnen. In 2011 ben ik op het proefschrift 'Improving the use of donor organs in pancreas and Islet of Langerhans transplantation' gepromoveerd.

Van 2010 tot 2018 ben ik opgeleid tot Oncologisch en Gastro-Intestinaal chirurg in het Haaglanden Medisch Centrum (Den Haag), Leids Universitair Medisch Centrum (Leiden), Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (Amsterdam) en Alrijne Ziekenhuis (Leiderdorp).