Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto Jan Ijzermans
Zorgverlener

Prof.dr. J.N.M. (Jan) IJzermans

Hepatobiliair- en Transplantatiechirurg

  • Specialisme
  • HPB/Transplantatiechirurgie
  • Aandachtsgebied
  • Orgaantransplantatie, leverchirurgie, oncologisch en transplantatie-onderzoek
  • BIG nummer:
  • 99025097701
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Na mijn opleiding tot chirurg in Rotterdam heb ik mij in Parijs verder gespecialiseerd in de lever- en transplantatiechirurgie. Sinds 1991 werk ik met een team van specialisten om de programma's voor leverkanker en transplantatiechirurgie in Rotterdam zo goed mogelijk te ontwikkelen. Mijn doel is om de beste kwaliteit van zorg en onderzoek te kunnen bieden aan onze patiënten, zodat iedere patiënt zich gesteund voelt door de betrokkenheid van een team van deskundigen en overtuigd is dat de beste behandeling wordt geboden.

Werkervaring & opleidingen

Na het behalen van zijn arts-examen heeft prof.dr. Jan IJzermans zich gewijd aan basaal wetenschappelijk onderzoek, met name gericht op immunologische processen betrokken bij kanker en (transplantaat)afstoting.

In 1991 promoveerde hij op dit onderwerp en werd hij tevens ingeschreven als chirurg. Na een opleiding in de leverchirurgie in Parijs werd hij aangesteld bij het Erasmus MC als lever- en transplantatiechirurg. In 2004 volgde een benoeming als hoogleraar op het gebied van de transplantatiechirurgie.

In de afgelopen jaren heeft hij zich met name gericht op de organisatie van orgaandonatie bij leven en de organisatie van leverchirurgie en transplantaties.