Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
education-book

Kinderarts

Startmoment: Doorlopend
Duur: 5 jaar
Onderwijsaanbieder: Erasmus MC Sophia

Wij leiden nieuwsgierige en ambitieuze kinderartsen op in een veilige omgeving, met een breed en gevarieerd patiëntenaanbod. Als je bij ons de opleiding tot kinderarts volgt, haal je het beste uit jezelf. De opleiding tot kinderarts duurt 5 jaar en vindt deels in het Erasmus MC Sophia en deels bij de geaffilieerde ziekenhuizen uit de regio plaats.

Over deze opleiding

Overzicht

Wij streven ernaar om nieuwsgierige, ambitieuze kinderartsen op te leiden in een veilige omgeving. Bij ons staan feedback en open communicatie centraal. Je benut tijdens je studie het brede en gevarieerde patiëntenaanbod, maar ook de overige mogelijkheden tot competentie-ontwikkeling in onze ziekenhuizen, waar je welkom bent in alle inhoudelijke en organisatorische commissies. Tijdens de opleiding tot kinderarts staat het opleidingsplan ‘TOP2020’ van de NVK centraal.

Na je studie heb je een eigen individueel bepaald profiel en ben je doordrongen van de noodzaak tot levenslang leren en ben je opgevoed in EBM en wetenschap, doelmatig werken en patiëntveiligheid. 

Inhoud

De opleiding tot kinderarts duurt vijf jaar. Tijdens de eerste vier jaar loop je verschillende stages, waarvan de eerste anderhalf jaar in een opleidingsziekenhuis in onze opleidingsregio, gevolgd door twee en een half jaar stage in het Erasmus MC. In het laatste jaar ben je bezig met verdieping en maak je zelf keuzes die passen bij je wensen en capaciteiten

Waarom bij Erasmus MC?

Onze medische vervolgopleiding tot kinderarts is uniek door de omvang, aard en complexiteit van onze patiëntenpopulatie. Voor de niet-academische stages werken we samen met het Amphia Ziekenhuis, het Maasstadziekenhuis, het Franciscus Gasthuis, het Reinier de Graaf Gasthuis, het Albert Schweitzer Ziekenhuis en het Elisabeth Twee Steden ziekenhuis. Dit zijn allemaal topklinische ziekenhuizen (STZ). Daarnaast bieden wij voor de individuele ontwikkeling aan alle assistenten het coachingsprogramma Challenge & Support aan.

Ben jij enthousiast en wil je de patiëntenzorg continu blijven verbeteren? Dan is dit dé opleiding voor jou. Bekijk de contactinformatie onder het kopje Aanmelden.

Praktische informatie

Nieuws

Hoe kun je je aanmelden?

Op dit moment (2020) nemen wij elk jaar tien artsen in opleiding tot specialist (AIOS) aan. Onze afdeling heeft beperkt plaats voor ANIOS (arts niet in opleiding tot specialist). We organiseren twee sollicitatierondes per jaar, meestal in maart en september. 

Je kunt solliciteren binnen verschillende profielen: 

  • Klinisch profiel.
  • Wetenschappelijk profiel.
  • Senior profiel.

Meer informatie over de verschillende profielen kun je opvragen per e-mail

Stuur je sollicitatiebrief en CV per post naar:

Dr. A.C.H. de Vries, opleider kindergeneeskunde
Erasmus MC Sophia
Postbus 2040
3000 CA Rotterdam

Of per e-mail naar de opleiding van kindergeneeskunde

We nodigen geschikte kandidaten uit voor een gesprek met de sollicitatiecommissie. In de sollicitatiecommissie zitten naast de (plv.) opleider ook andere stafleden (uit de perifere partnerziekenhuizen) en arts-assistenten. 

Wij hopen je met deze informatie van dienst geweest te zijn en verheugen ons op jouw sollicitatie.

Heeft u vragen?

Vragen of opmerkingen kunt u stellen via ons contactformulier:

Contactformulier