Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Sophia TV en Evenementen

Niemand ligt voor de lol in het ziekenhuis. Daarom doen we er in het Erasmus MC Sophia alles aan om een opname zo prettig mogelijk te maken voor patiënten. Met Sophia TV en speciale evenementen laten we je voor even vergeten dat je in het ziekenhuis bent.

Banner Sophia TV

Volg ons op: Youtube, Facebook en Instagram.

Sophia TV

Sophia TV

Het Erasmus MC Sophia heeft een eigen tv-studio. We maken er al meer dan 30 jaar televisie. In de studio worden twee keer per week live-uitzendingen gemaakt voor en door patiënten. Je kunt tijdens de uitzending gewoon binnenlopen in de studio (Sh-2051) om mee te praten, of je kunt van tevoren een vraag of opmerking insturen naar Sophia TV. Zie daarvoor de contactknop onderaan deze pagina. De uitzendingen zijn te bekijken via het interne televisienetwerk van het Erasmus MC Sophia en op het tablet op de kamer. Elke vrijdag verschijnt er ook een extra video op het YouTube-kanaal van Sophia TV & Evenementen.

Sophia TV studio met patiënten

Sophia TV patiënt in bed

Je kunt als patiënt actief deelnemen aan Sophia TV, zowel voor als achter de camera: als cameraman, presentator of regieassistent. In de studio mag alles en staan de patiënten van het Erasmus MC -Sophia centraal. Er worden de gekste grappen uitgehaald, en de leukste bekende Nederlanders komen op bezoek. Zo zijn Ali B, DJ Tiësto, Koningin Maxima, Joris Lutz en alle spelers van Feyenoord al eens langs geweest.

Foto camera Sophia-TV

Uitzendingen

Elke dinsdag en donderdag maken we met elkaar een live-uitzending in de tv-studio en elke vrijdag komt er een extra video online op ons Youtube kanaal. Vaste items in de live-uitzending zijn: het Sophia Journaal, grappige filmpjes in ‘Tamara snaphots’, fragmenten van vroeger in ‘Petto’s oude doos’ en kinderen komen aan het woord in ‘Babbelen in bed’. De extra video kan zijn: een vlog waarin we een kijkje geven achter de schermen, het Sophia TV journaal waarin we bespreken wat er gebeurd in het ziekenhuis of het item ‘Kiki weet alles’ waarin vragen van kinderen worden beantwoord:

Uitzendschema

  • Dinsdag van 19.30 - 20.30 uur -  Live-uitzending vanuit de tv-studio.
  • Donderdag van 15.00 - 16.00 uur - Live-uitzending vanuit de tv-studio.
  • Vrijdag 15.00 uur - Elke vrijdag verschijnt er een extra video op ons YouTube-kanaal.

De uitzendingen zijn te bekijken via het interne televisienetwerk van het Erasmus MC Sophia en op het tablet op de kamer. Bekijk onze reportages en andere video’s op het Youtube-kanaal van Sophia TV.

Uitzending van Sophia TV – met YouTuber Kalvijn

Evenementen

Evenementen in het Sophia

In de hal van het Sophia worden regelmatig leuke evenementen georganiseerd. Er treden bekende artiesten op en er kan geknutseld en geschilderd worden. Op dierendag komen er echte dieren langs om te knuffelen en kinderen lopen mee in een modeshow. Aan het einde van het jaar vindt de grote talentenshow Sophia’s Got Stars plaats. Dit jaar zaten rapper Snelle en zangeres Maan in de jury. Bekijk de compilatie van dit evenement op onze Facebookpagina.
 
Patiënten die niet van de afdeling mogen, kunnen live meegenieten van de evenementen via het interne televisienetwerk van het Erasmus MC Sophia. Bekijk de after-movies van onze evenementen en meer op het Youtube-kanaal van Sophia TV en Evenementen. Bekijk de geplande evenementen hieronder.

Agenda

Door de coronacrisis is Sophia TV genoodzaakt om de live-uitzendingen en wekelijkse activiteiten uit te stellen. Maar zoals jullie van ons gewend zijn, blijven we actief. We gaan allerlei leuke dingen bedenken zoals de wc-papier challenge, extra YouTube programma's en een Sophia TV Quiz. Kijk op Youtube, Facebook of Instagram voor onze vervangende activiteiten en extra video's.

Heeft u vragen?

Met vragen of opmerkingen kunt u terecht bij ons secretariaat:

Contactformulier