Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Nieuws

Koning opent nieuwe Erasmus MC

11 september 2018

Koning Willem-Alexander heeft het nieuwe Erasmus MC donderdagmiddag 6 september officieel geopend. Hij rolde de letter 'O' van open op z'n plek.

Tribune

Een groot aantal genodigden woonde de opening bij vanaf een overkapte tribune voor de hoofdingang, waar ook schermen hingen. Ter ere van de opening is de Erasmusbrug die donderdagavond blauw verlicht.

Eigen ervaring

RTV Rijnmond citeerde burgemeester Ahmed Aboutaleb, die in een toespraak onder meer zei: “Een fantastisch instituut, dat weet ik uit eigen ervaring. En bedankt namens mijn ouders, hun dochter is hier opgeleid tot arts”

"We hebben hier twintig jaar naartoe geleefd"

Kroon

Willemineke Hammer, partner bij EGM architecten, zei recentelijk in een interview met BNR over de opening: "We hebben er twintig jaar naartoe geleefd, samen met het Erasmus MC. Dan is het geweldig dat de koning de opening komt verrichten, als een kroon op alle inspanning."

Niet pronken

Ze vertelt over de nieuwbouw: "Het is niet een architectuurgebouw waarmee je gaat opscheppen, maar echt iets voor de maatschappij. Het is mooi dat dit de koning heeft doen inzien om te komen."

Zie ook: Bouwen op een postzegel van EGM architecten.

Koning met meisje tijdens opening Erasmus MC Opening Erasmus MC koning Willem-Alexander met bestuursvoorzitter Selfie met de koning tijdens officiële opening Opening Erasmus MC koning Willem-Alexander met bestuursvoorzitter boven in nieuwbouw