Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Nieuws

Feestelijke opening speeltuin door Nicolette van Dam

11 juni 2020

Woensdag 10 juni werd de tuin van het Sophia Kinderziekenhuis feestelijk heropend. Dit gebeurde heel toepasselijk tijdens de internationale What Matters to You-dag.

Tijdens deze dag worden zorgverleners gestimuleerd om, nog meer dan anders, aandacht te hebben voor de behoeften van patiënten en hun familie. Nicolette van Dam en haar man Bas Smit, die financieel hebben bijgedragen aan het opknappen van de tuin, hadden de eer de tuin te heropenen met een bijzondere ceremonie.

Aanleiding: What Matters to You

Op de jaarlijkse What Matters to You-dag gaan we als zorgverleners in gesprek met onze patiënten en hun ouders. We laten zien dat onze zorg niet alleen draait om de medische behoeften (What’s the matter?/ Wat is er aan de hand?), maar ook om de persoonlijke zorgen en behoeften van kinderen en hun familie (What matters to you?/ Wat vindt jij belangrijk?).

Tijdens de vorige What Matters to You-dag gaven kinderen aan dat ze tijdens hun verblijf in het Sophia meer naar buiten zouden willen. De tuin was volgens hen wat saai en daarnaast ook niet voor iedereen toegankelijk. Dankzij deze wens en met behulp van een gift van Nicolette van Dam en Bas Smith hebben we de tuin helemaal opgeknapt. De tuin is nu onderhouden, we hebben nieuwe speeltoestellen geplaatst en we hebben de toegang voor kinderen in een rolstoel verbeterd.

Noëlle (14) vindt de tuin leuk geworden en is blij dat kinderen in een rolstoel nu ook in de tuin kunnen spelen. Door de tegels in de tuin kan Noëlle haar infuuspaal ook makkelijker bewegen. Ze komt zeker een keertje terug!

Opening speeltuin met Nicolette van Dam

Bijzondere gasten

Nicolette van Dam en haar man Bas Smit waren tijdens deze feestelijke dag aanwezig om de tuin te heropenen. Nicolette en Bas halen met hun speciale sneakerlijn van het merk REHAB geld op voor vier kinderziekenhuizen in Nederland, waaronder het Sophia Kinderziekenhuis. De truckshow Numansdorp en Rolf Winter hebben geld gedoneerd voor nieuwe speeltoestellen.

Groot applaus 

Nicolette van Dam vroeg tijdens de opening een groot applaus voor alle ouders en kinderen die tijdens de coronaperiode in het ziekenhuis lagen: “Petje af, want het is niet makkelijk als maar één van je ouders tegelijk mag langskomen, als je minder mensen kan zien en nog meer op jezelf bent aangewezen om te verwerken wat je meemaakt.” Ook bedankte ze alle verpleegkundigen en artsen voor hun inzet de afgelopen maanden. Het was een mooie en bijzondere dag!