Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Nieuws

Terugkijken livestream over corona

15 mei 2020

De online informatiebijeenkomst van 14 mei jl. voor ouders/verzorgers van kinderen die in behandeling of onder controle zijn bij het Erasmus MC-Sophia, is nu terug te kijken.

UPDATE: terugkijken online bijeenkomst

Op donderdag 14 mei heeft de tweede online informatiebijeenkomst voor patiënten plaatsgevonden. Dit keer voor ouders/verzorgers van kinderen die in behandeling of onder controle zijn bij het Erasmus MC Sophia. De livestream is terug te kijken op YouTube.

Het oorspronkelijke nieuwsbericht met de aankondiging van de online bijeenkomst:

Ook de kinderen zélf mogen hun vraag aan ons stellen. Onze specialisten geven uitleg over wat het coronavirus betekent voor kwetsbare of chronisch zieke kinderen.

Ongerustheid

We merken dat er bij ouders veel vragen leven over het coronavirus. Hoeveel risico loopt mijn kind? Hoe ziek worden kinderen van het virus? Kan mijn kind wel naar school, is het beter om ook broertjes en zusjes thuis te houden? Speelt het gewicht van mijn kind een rol? En is het veilig om naar het ziekenhuis te komen?  In deze online informatiebijeenkomst gaan onze specialisten in op vragen van u én uw kind. Zij geven u graag meer duidelijkheid over wat het coronavirus betekent voor kinderen. Hoe de zorg voor uw kind veilig doorgaat en welke gevolgen het kan hebben als u de zorg voor uw kind uitstelt.

Voor wie?

Onze specialisten staan donderdag (online) voor u klaar om u te informeren én om de vragen te beantwoorden. Is uw kind niet in behandeling bij het Erasmus MC-Sophia, maar ergens anders? Dan is een groot deel van deze bijeenkomst ook interessant. Via een live verbinding kunt u vanuit huis samen met uw kind de bijeenkomst volgen en uw vragen stellen. Wij nodigen u en uw kind van harte uit via Facebook of YouTube op donderdag 14 mei van 19.00 - 20.00 uur. 

Panel

Het deskundig panel bestaat uit:

  • Dr. Joke Boonstra, lid Raad van Bestuur (welkomstwoord)
  • Prof. dr. Annemarie van Rossum, kinderarts-infectioloog / immunoloog
  • Dr. Pieter Fraaij, kinderarts-infectioloog / immunoloog
  • Prof. dr. Wim Helbing, kindercardioloog
  • Dr. Rinze Neuteboom, kinderneuroloog
  • Dr. Mariëlle Pijnenburg, kinderlongarts
  • Dr. Erica van den Akker, kinderarts-endocrinoloog (Centrum Gezond Gewicht)
  • Dr. Annemiek van der Eijk, arts-microbioloog / arts-viroloog
  • Drs. Josette Versteegh, klinisch psycholoog/ psychotherapeut

Heeft u of uw kind een algemene vraag aan ons panel? Laat het ons dan vooraf weten en stuur een mail naar zorg.en.corona@erasmusmc.nl. Formuleer uw vraag kort en krachtig.