Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Publieksdag 2024 KJPP
Nieuws

Publieksdag 'Jong en Sterk'

2 februari 2024

Wat denken en voelen jongeren die vaak in het ziekenhuis komen? Tijdens deze dag kunnen kinderen en familie ervaringen met elkaar delen en zullen achtergronden vanuit zorgverleners en inspirerende initiatieven vanuit onderzoekers gedeeld worden.

De afdeling Kinder- en Jeugd Psychiatrie/-Psychologie nodigt u graag uit voor de Publieksdag 'Jong en Sterk' op 16 maart. Deze dag staat in het teken van kinderen en jongeren met een chronische ziekte en de lichamelijke en psychische gevolgen die daarbij komen kijken. Tijdens deze dag kunnen kinderen en familie ervaringen met elkaar delen en zullen achtergronden vanuit zorgverleners en inspirerende initiatieven vanuit onderzoekers gedeeld worden.

Aandacht voor kinderen en jongeren met een chronische ziekte

Ruim 1 miljoen kinderen en jongeren in Nederland hebben een chronische ziekte. Het hebben van een chronische ziekte brengt niet alleen lichamelijke, maar in veel gevallen ook psychische gevolgen met zich mee zoals gevoelens van angst, onzekerheid en somberheid. Dit verdient aandacht. Er zijn altijd kinderen en jongeren die hetzelfde ervaren of die hun eigen manieren hebben om te gaan met dat wat de ziekte aan uitdagingen met zich meebrengt. Lotgenotencontact helpt de kwaliteit van leven te vergroten.

De afdeling Kinder- en Jeugd Psychiatrie/-Psychologie van het Sophia Kinderziekenhuis brengt kinderen en jongeren graag met elkaar in contact en organiseert daarom op 16 maart de publieksdag ‘Jong & Sterk: Wat denken en voelen jongeren die vaak in het ziekenhuis komen?’.Tijdens deze interactieve middag spreken kinderen en jongeren met chronische ziekten met elkaar, maar ook met gezinsleden, zorgverleners en onderzoekers. Met als doel: het delen van ervaringsverhalen vanuit kinderen, jongeren en gezinsleden, achtergronden vanuit zorgverleners en inspirerende initiatieven vanuit onderzoekers.

Deelnemers kunnen workshops volgen, een korte film kijken in de Sophia bioscoop, de informatiemarkt bezoeken, creatief aan de slag en natuurlijk in gesprek met elkaar. Voor een lekker hapje en drankje wordt gezorgd!

Aanmelden

U kunt zich voor deze Publieksdag 'Jong en Sterk' aanmelden via het inschrijfformulier.
Het programma is geschikt vanaf de leeftijd 8 jaar. De locatie is Erasmus MC Sophia, zaal Sp-2407.
De toegang is gratis.

Programma publieksdag Kinderpsychiatrie 2024