Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Evenement

Schijnwerpers op sikkelcelziekte

Datum: Friday 16 Nov 2018
Tijd: 21:15
Locatie: De Doelen, Rotterdam
Kosten: € 10 - € 65

 

29 oktober 2018

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest speelt op vrijdag 16 november Beethoven, om geld op te halen voor onderzoek naar sikkelcelziekte.

Beethoven 5

Onder leiding van dirigent Nathalie Stutzmann speelt het orkest Beethoven 5. Het concert vindt plaats in de Doelen.

Minder pijn

Een gedeelte van de kaartverkoop gaat naar het Sikkelcelfonds. Kinderarts-hematoloog Marjon Cnossen is voorzitter van het fonds. "De opbrengsten komen ten goede aan landelijk onderzoek naar sikkelcelziekte, gericht op minder pijn, een hogere kwaliteit van leven en nieuwe behandelingen."

Bijzonder

De samenwerking met het Rotterdams Philharmonisch Orkest noemt Cnossen 'bijzonder'. "Sikkelcelziekte wordt op deze manier in de schijnwerpers gezet."

Veroudering

Sikkelcelziekte is een ernstige aandoening aan het bloed die zich uit in bloedarmoede en aanvallen met ondraaglijke pijn. Cnossen: "De ziekte leidt tot een versneld verouderingsproces, waarbij na verloop van tijd alle organen in het lichaam beschadigd raken." Een op de zeven mensen van niet-Westerse afkomst is drager van het gen voor de ziekte.

Bestellen

Kaarten voor het concert zijn online te bestellen. Alleen doneren is ook mogelijk, deze opbrengsten gaan volledig naar het Sikkelcelfonds.

Tweeling met Sikkelcelziekte