Sophia Kinderziekenhuis

Nieuws

Sporten voor Sophia brengt half miljoen op

21 februari, 2019

Ruim 1.900 sporters hebben zich in het weekend van 16 februari in het zweet gewerkt tijdens het jaarlijkse evenement Sporten voor Sophia.

Sportprogramma

De sporters hebben daarmee € 533.512 euro opgehaald. Een nieuw record. Sporten voor Sophia, dat al voor de 28e keer werd georganiseerd, is een sportieve manier om zoveel mogelijk donaties te verzamelen voor het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis. Het doel voor 2019: op maat gemaakte sportprogramma’s voor chronisch zieke kinderen.

Spinning

Met meer dan 1900 sportievelingen vond dit jaar de drukst bezette spinning-marathon in het Topsportcentrum Rotterdam ooit plaats. De deelnemers stapten 3 uur op de spinningfiets voor kinderen met een chronische ziekte.

Angstig

Chronisch zieke kinderen sporten en bewegen minder omdat ze zich fysiek beperkt voelen en angstig zijn. Toch is sporten juist ook voor deze kinderen erg belangrijk, voor hun ziekte maar ook voor hun sociale ontwikkeling.

Geroerd

Sportarts Linda van der Berg was zichtbaar geroerd toen het ingezamelde bedrag bekend gemaakt werd. Zij kan, samen met haar team, op maat gemaakte sportprogramma’s gaan ontwikkelen voor deze kinderen. Zodat zij in de toekomst ook mee kunnen sporten met hun leeftijdsgenootjes.

Aquasporten

“De eindstand is nog niet definitief”, verwacht mede-organisator Chrisje Seijkens van de stichting Vrienden van Sophia. “Achteraf komt er altijd nog extra geld binnen en in maart wordt er nog Aquasporten voor Sophia georganiseerd in het Zwemcentrum Rotterdam.”

Verbouwing

Met het ingezamelde geld wordt tevens gespaard voor de verbouwing van het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis. “De verbouwing start in 2021. Na de verbouwing kunnen we de patiënten beter huisvesten en de zorg nog verder verbeteren.”

Sporten voor Sophia 2020 vindt plaats op 14, 15 en 16 februari.

sporten sophia cheque