Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Nieuws

Superhelden bezoeken prematurendag Sophia

7 november 2019

De superhelden komen weer op bezoek in Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis. Spiderman, Batman, Superman en andere spierbundels zijn 13 november te bewonderen in de hal van Sophia.

Het bezoek van de helden houdt verband met Wereld Prematuren Dag, die wereldwijd op 17 november wordt gevierd. In de week voorafgaand aan de Dag vinden reeds verschillende activiteiten plaats. Woensdag 13 november worden ouders, broertjes, zusjes en natuurlijk vroeg geboren kinderen zelf in het zonnetje gezet.

Praatje

Gedurende de hele dag zijn artsen, verpleegkundigen en andere professionals die zich bezig houden met de zorg voor prematuren aanwezig om vragen te beantwoorden, een praatje te maken of om herinneringen op te halen met ouders en kinderen. Een fotograaf staat klaar om kinderen en eventuele broertjes en zusjes op de foto te zetten met een couveuse. Uiteraard zijn ook ervaringsdeskundigen aanwezig. Onder andere de Vereniging Ouders van Couveusekinderen is present.

Show

Om 14.00 uur dalen dan de Superhelden van het ziekenhuisgebouw af en verzorgen in de hal een spectaculaire show. Daarna is het feest in de hal van Sophia: kinderen kunnen met hun favoriete superheld op de foto, er kan geknutseld worden (ook door ouders), er is een tombola en er is verkleedkleding.

Aanmelden

Aanmelden kan door een email te sturen naar secicn@erasmusmc.nl, onder vermelding van het aantal personen, naam en leeftijd van de kinderen.