Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Verhaal

'We kwamen ogen en oren tekort'

18 september 2018

De Nationale Traumadag op zaterdag 15 september heeft tussen de 15.000 en 20.000 bezoekers getrokken.

Ongeval

Op deze publieksdag kregen geïnteresseerden een goed beeld van de hulpverlening vanaf het moment van een ongeval tot in het ziekenhuis. "Het was erg leuk, leerzaam en indrukwekkend. We kwamen ogen en oren tekort", was een van de reacties op Facebook.

Filmset

Het evenement vond plaats in het Erasmus MC en het Museumpark. In het park stonden onder meer brandweerwagens, ambulances, een politiemotor en de traumaheli. Buiten was een filmset nagebouwd waar kinderen hun eigen film konden opnemen. De video's zijn terug te zien op YouTube.

In het gips

In de Passage van het Erasmus MC kon het publiek gips laten zetten, en een kijkje nemen op de operatiekamer, intensive care en verpleegafdeling.

Blessures

De sportartsen lieten zien hoe sportblessures ontstaan, en wat hiertegen te doen is. Ze hadden een parcours gemaakt met oefeningen voor een warming-up.

Volgend jaar

De Nationale Traumadag 2018 werd dit keer georganiseerd door het Erasmus MC. Volgend jaar vindt het evenement plaats in Alkmaar.

Traumadag 2018 BerenhospitaalTraumadag 2018 brancardTraumadag 2018Traumadag 2018Traumadag 2018Traumadag 2018Traumadag 2018Traumadag 2018