Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Animatie Joep in de centrale hal van Erasmus MC-Sophia
Nieuws

Online op reis door ons kinderziekenhuis

17 mei 2019

Afspraak in Erasmus MC Sophia? Dan kunnen u en uw kind vanaf nu virtueel op ontdekkingsreis door ons kinderziekenhuis. Gewoon via onze website.

Een afspraak in het Erasmus MC Sophia kan best spannend zijn. Gelukkig kunt u van te voren wel iets doen om uw ziekenhuisbezoek voor te bereiden. Het helpt bijvoorbeeld als u en uw kind al weten hoe het ziekenhuis eruitziet. Speciaal voor kinderen en hun ouders hebben wij daarom een virtuele rondleiding ontwikkeld.

Ga hier op ontdekkingsreis in de verschillende kamers van ons kinderziekenhuis.

Samen met Joep kunt u 10 verschillende ziekenhuiskamers vanuit uw eigen huis bekijken. Joep heeft gezelschap van een lieve knuffelbeer, die bijzondere weetjes vertelt over de kamers. Ook Superaapje kan u van alles vertellen. Zo ontdekt u samen bijvoorbeeld de echokamer, de prikkamer en de gipskamer.

Startbeeld van de VR-tour van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis

"Florian vindt de knuffels heel leuk"
- vader van Florian

360-graden foto’s

Door middel van de 360-graden foto’s kunt u in elke kamer echt alle kanten op kijken: van plafond tot aan de grond. Zo voelt het bijna alsof u er zelf bent. Of u nu met of zonder VR-bril op avontuur gaat. In elke kamer staan verschillende ‘plusjes’. Als u daarop klikt, krijgt u leuke én nuttige informatie over die kamer te zien.

"Emma ging uit zichzelf op alle plusjes klikken"
- vader van Emma

Zelf aan de slag? Neem snel een kijkje bij Het Avontuur van Joep.