Sophia Kinderziekenhuis

bandage
Spreekuur

Cardiologie

Wanneer: maandag t/m vrijdag
Gebouw: Erasmus MC-Sophia, 2e etage, D-gang

Het algemeen spreekuur Cardiologie is bedoeld voor de opsporing en behandeling van hartafwijkingen bij kinderen van 0 tot 18 jaar.

Uw bezoek

Wat gaan we doen?

Als u met uw kind de polikliniek Cardiologie bezoekt, maken wij een hartfilmpje.

We kunnen lichamelijk onderzoek doen, zoals bijvoorbeeld het wegen of meten van uw kind. Tijdens een spreekuur kunnen we ook kijken naar de voortgang van een behandeling of de resultaten van een onderzoek.

Er is altijd ruimte voor uw vragen. Vaak is het lastig om tijdens het gesprek deze vragen te onthouden of bedenken. Daarom adviseren wij u om deze vragen thuis alvast op te schrijven en mee te nemen. Vraag een vertrouwd iemand mee naar het gesprek. Samen onthoudt u meer dan alleen. Ook kan het prettig zijn om met elkaar na te praten. Snapt u iets niet? Vraag dan om extra uitleg.

In de spreekkamer

Onze begeleiding

Tijdens het spreekuur maakt de arts afspraken met u over het vervolg. Wanneer verder onderzoek nodig is, krijgt u van de polikliniekassistent alle nodige informatie, formulieren en materialen.

Spreekuur

Een eerste afspraak kunt u niet zelf bij ons maken. Voor een eerste bezoek bij een spreekuur of polikliniek van het Erasmus MC heeft u altijd een schriftelijke verwijzing nodig. Zonder verwijzing kunt u geen afspraak maken.

Checklist

Heeft uw kind hier binnenkort een afspraak?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? En wat vertelt u uw kind? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.

Bereid u voor