Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto van Christiaan van Bergen
Zorgverlener

Dr. C.J.A. (Christiaan) van Bergen

Orthopedisch chirurg

  • Specialisme
  • Orthopedie & Sportgeneeskunde
  • Aandachtsgebied
  • Bovenste extremiteit
  • BIG nummer:
  • 19066543601
Neem contact op   Extern profiel

Over

Even voorstellen

Sinds 2022 werk ik met veel plezier op woensdag in het Erasmus MC – Sophia Kinderziekenhuis.
De overige dagen werk ik in het Amphia Ziekenhuis, waarmee een nauwe samenwerking bestaat. Dankzij het grote team van kinderorthopeden in het Sophia is verdere differentiatie binnen de kinderorthopedie mogelijk.
Samen met het bovenste extremiteiten team EURECA (Erasmus University Research Education and Care for Children and Adults) zie en behandel ik kinderen met een probleem van de arm (sleutelbeen, schouder, elleboog, onderarm en pols). Hieronder vallen o.a. kinderen die een botbreuk hebben gehad, vergroeiingen, infecties en sportletsels

Werkervaring & opleidingen

De opleiding tot orthopedisch chirurg en mijn promotie-onderzoek heb ik gedaan in het cluster AMC te Amsterdam en omstreken.
Verdere verdieping d.m.v. fellowships heb ik opgedaan in Tygerberg ziekenhuis in Kaapstad (botbreuken), Spaarne Gasthuis te Hoofddorp-Haarlem (arm) en Wilhelmina Kinderziekenhuis te Utrecht (kind).
Daarnaast heb ik via “travelling fellowships” diverse andere klinieken bezocht, o.a. in Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Oostenrijk, Zuid-Amerika en Canada.

Sinds 2018 werk ik als staflid orthopedie in het Amphia Ziekenhuis met als aandachtsgebied kinderorthopedie.

Publicaties

Raadpleeg voor een volledig publicatieoverzicht: 

C.J.A. van Bergen