Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Ingrid Frohn Mulder
Zorgverlener

Drs. I.M.E. (Ingrid) Frohn-Mulder

Kinderarts-kindercardioloog

  • Specialisme
  • Kindercardiologie
  • Aandachtsgebied
  • Prenatale diagnostiek, erfelijke en aangeboren afwijkingen (genetica), (erfelijke) ritmestoornissen, hypertrofische cardiomyopathie en palliatieve zorg
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

De fascinatie voor mijn vak ligt in de begeleiding van kinderen met aangeboren hartafwijkingen van verschillende leeftijden en hun ouders, in voor- en tegenspoed. Dit begint al bij de prenatale diagnostiek en counseling wanneer we bij de 20 wekenecho een aangeboren hartafwijking vaststellen, en ik dit met ouders kan bespreken, zodat zij begrijpen wat voor consequenties dit heeft. Hierbij is de samenwerking in een team van professionals heel inspirerend.

Werkervaring & opleidingen

Als medisch student ben ik begonnen aan de Erasmus Universiteit, waarna ik in het Erasmus MC Sophia de kans kreeg om de al van jongs af aan felbegeerde opleiding tot kinderarts te volgen. Gefascineerd door cardiologische patiënten ben ik daarna gespecialiseerd in de kindercardiologie. Als kinderarts-kindercardioloog heb ik mij algauw verder verdiept in erfelijke hartafwijkingen en syndromen. Hierbij horen ook de hypertrofische cardiomyopathieën en ritmestoornissen. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd in de prenatale diagnostiek en counseling.

Het Erasmus MC Sophia heeft inmiddels een gezamenlijk spreekuur vanuit kindercardiologie en prenatale diagnostiek. In deze academische wereld ben ik altijd een echte 'patiënten-dokter' gebleven.