Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Jurgen de Graaf
Zorgverlener

Dr. J.C. (Jurgen) de Graaff

Anesthesioloog

  • Specialisme
  • Anesthesiologie
  • Aandachtsgebied
  • Algemene Anesthesiologie, Kinderanesthesiologie en research
Neem contact op   Extern profiel

Over

Even voorstellen

Een operatie en narcose is voor kind en ouders een zeer stressvolle periode.
Als kinder-anesthesioloog is het mijn ambitie en taak om ieder kind zo veilig en comfortabel mogelijk door die periode heen te begeleiden. Dat is de uitdaging, maar ook het mooie van dit vakgebied. Hierbij streef ik er tevens naar om ouders zo veel mogelijk erbij te betrekken.

Ieder kind is anders, en ieder kind van baby tot jongvolwassene verdient een speciale behandeling. Daarnaast ben ik een gedreven onderzoeker, waarbij ik mij richt op het verbeteren van peri-operatieve zorg bij kinderen. Hierbij maak ik gebruik van retrospectieve en prospectieve (database)studies. Ik ben speciaal geïnteresseerd in de (mogelijk schadelijke) effecten van anesthesiologie op het functioneren en de ontwikkeling van de hersenen op de kortere en langere termijn.

Werkervaring & opleidingen

Na mijn promotie (2003), registratie als epidemioloog (2004) en opleiding tot anesthesioloog (2008) ben ik als specialist en onderzoeker gaan werken in het UMC Utrecht. In 2012 heb ik een research fellow gewerkt in het Royal Children's Hospital in Melbourne.
Sinds 2016 werk ik als algemeen anesthesioloog, kinder-anesthesioloog en onderzoeker in het Erasmus MC