Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Zorgverlener

Prof. dr. H.A.W.M. (Harm) Tiddens

Kinderarts-pulmonoloog

  • Specialisme
  • Kinderlongziekten, Kinderallergologie
  • Aandachtsgebied
  • Beeldvorming en beeldanalyse van de longen met CT en MRI, cystic fibrosis, aangeboren longafwijkingen en gedrag aerosolen in de zieke long
  • BIG nummer:
  • 99024281101
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Mijn doel is om innovatieve beeldvormende en beeldanalysetechnieken te ontwikkelen waarmee longschade nauwkeurig gemeten kan worden en waarmee we longziekten beter kunnen begrijpen. Vervolgens wil ik zorgen dat die technieken ter beschikking komen voor de patiënt zodat het zijn of haar leven beter kan maken. Ik richt me hierbij vooral op cystic fibrosis en op complexe aangeboren longafwijkingen. Elke dag leer ik weer iets nieuws van mijn patiënten, die allemaal zo anders zijn.

Werkervaring & opleidingen

Ik ben opgeleid tot arts aan de Universiteit van Amsterdam, daarna tot kinderarts in het Wilhelmina Kinderziekenhuis en Tilburg. Vervolgens tot kinderlongarts in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis. In 1998 ben ik gepromoveerd op onderzoek gedaan in Vancouver en Rotterdam naar de relatie tussen longstructuur en functie vooral bij cystic cibrosis en rokers.

In 2009 ben ik benoemd tot hoogleraar Kinderlongziekten. De laatste tien jaar doe ik vooral veel onderzoek samen met de afdeling Radiologie om longziekten beter te kunnen meten en begrijpen. Mijn functies hiernaast zijn directeur LungAnalysis, commissaris Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde en commissaris Sophia Research BV.