Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto van Bibian van der Voorn
Zorgverlener

Dr. B. (Bibian) van der Voorn

Arts-onderzoeker

  • Specialisme
  • Kinderendocrinologie, Centrum Gezond Gewicht
  • Aandachtsgebied
  • Complexe obesitas en stresshormoonverstoringen.
Neem contact op   Extern profiel

Over

Even voorstellen

Sinds 2018 werk ik met veel enthousiasme als obesitas-arts bij het Centrum Gezond Gewicht. Ik combineer daar patiëntenzorg met onderzoek naar de best passende diagnostiek en behandeladviezen voor kinderen met complexe vormen van obesitas.

Samen met ons team, de ouders en natuurlijk het kind zelf, probeer ik een passend plan te maken om grip te krijgen op het overgewicht en de gevolgen ervan zoveel mogelijk te beperken. De veerkracht en creatieve oplossingen van de kinderen inspireren mij daarin.

Werkervaring & opleidingen

Werkervaring

De dynamiek, de vele soorten en de impact van stress heeft altijd mijn interesse gehad. In mijn promotie-onderzoek heb ik inzichten opgedaan in de langetermijngevolgen van 'early life stress'. Na afronding van mijn promotie realiseerde ik me al snel dat de algemene kindergeneeskunde mij niet genoeg mogelijkheden bood om me hierin verder te ontwikkelen. Toen kwam er een prachtige kans op mijn pad om mijn passie achterna te gaan en me verder te specialiseren in de gezondheidsgevolgen van stress op jonge leeftijd, als obesitas-arts in het Erasmus MC Sophia.

Opleiding

Ik heb geneeskunde gestudeerd aan de Vrije Universiteit en ben vervolgens als zaalarts gaan werken bij kindergeneeskunde in het HMC Bronovo in Den Haag. Daarna heb ik als arts-onderzoeker een vierjarig promotie-onderzoek geleid bij de kinderendocrinologie in het VUmc. Na enkele maanden als zaalarts bij de algemene kindergeneeskunde in Alkmaar te hebben gewerkt, heb ik de overstap gemaakt naar het Centrum Gezond Gewicht in het Erasmus MC Sophia waar ik als arts-onderzoeker wordt opgeleid in de obesitas-geneeskunde.