target menu
... / ... / ... / Nieuws / Maastunnel vanaf 3 juli deels dicht
 

Maastunnel vanaf 3 juli deels dicht

Met de auto via de Maastunnel van noord naar zuid rijden, is vanaf maandag 3 juli niet meer mogelijk. De afsluiting duurt twee jaar.

Maastunnel rijstrook geel licht
Van zuid naar noord rijden, blijft wel mogelijk.

Spoedritten
Over het ambulanceverkeer via de tunnel wordt gemeld: "De voorbereiding van de renovatie is al drie jaar aan de gang. We hebben samen met de hulpdiensten bekeken wat de afsluiting voor hen betekent. De rijrichting van zuid naar noord blijft mogelijk vanwege de spoedtransporten naar het Erasmus MC. Daarnaast zetten we twee extra ambulances in, zodat zij toch binnen de gestelde tijd bij een melding zijn. En er is altijd een tunnelbuis beschikbaar voor spoedritten."

's Nachts
In de aanloop naar 3 juli vinden bovendien drie volledige nachtafsluitingen plaats, op vrijdag 23 juni, zaterdag 24 juni en zondag 25 juni. Deze beginnen steeds om 22.00 uur. Auto's worden die nachten omgeleid via de Erasmusbrug.

Renovatie
Spandoeken op de tunnel, die 75 jaar oud is, waarschuwen automobilisten voor de naderende datum. De langdurige afsluiting is noodzakelijk omdat de tunnel wordt gerenoveerd. Het beton wordt aangepakt en de veiligheid verhoogd. De aannemer laat het vrachtverkeer zo rijden dat de overlast voor automobilisten zo beperkt mogelijk is.

Alliantie
Het Erasmus MC is lid van de Alliantie Maastunnel. Partners hiervan spannen zich in om hun bezoekers, medewerkers en leveranciers zo goed mogelijk te informeren over de renovatie en mogelijke alternatieve vervoersmogelijkheden.

De fietstunnel en voetgangerstunnel worden later aangepakt, in 2019.

Voor actuele info, zie 'Voorbereid op pad in Rotterdam':
rotterdamonderweg.nl en de site van de Maastunnel.
Maastunnel

gepubliceerd: 16 juni 2017.

Deel deze pagina: