target menu
... / ... / ... / Nieuws / Moeilijkste kwis van Nederland in SummerLabb
 

Moeilijkste kwis van Nederland in SummerLabb

Wat is het verschil tussen botten, kraakbeen en spieren? En hoeveel moet je bewegen volgens de nieuwe richtlijn van de Gezondheidsraad? Erasmus MC-onderzoekers dagen komend weekend bezoekers van de Wereldhavendagen uit in SummerLabb.

Jan Douwe Kroeske

Bewegen en energie
Onderzoekers prof. Gerjo van Osch, dr. Koen Bos en dr. Gerben Schaaf, van de afdeling Orthopedie en Kindergeneeskunde, zijn te gast in de 'Moeilijkste kwis van Nederland'. Daar wordt het publiek vragen voorgeschoteld over energie, bewegen en duurzaamheid.

Kennis en innovatie
De kwis is onderdeel van SummerLabb, een evenement over kennis en innovatie, bedacht door Jan Douwe Kroeske. Het kennislab is voor het vierde jaar op rij van de partij tijdens de Wereldhavendagen. SummerLabb wordt op 1, 2 en 3 september opgetrokken op het Willemsplein.

Slimmer naar huis
"Mensen zijn van nature nieuwsgierig, vooral naar nieuwe ontwikkelingen", zegt Kroeske. "De kwis is een speelse manier voor kennisoverdracht." Na drie dagen stevig doorkwissen is op zondagmiddag de finale. De winnaar gaat naar huis op een stijlvolle ROETZ-fiets, gemaakt van duurzame materialen door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. "Verliezers zijn er niet, want dat je nóg slimmer naar huis gaat, is een zekerheidje", aldus Kroeske.

gepubliceerd: 29 augustus 2017.

Deel deze pagina: