target menu
... / ... / ... / Nieuws / Nieuw lid Raad van Bestuur
 

Nieuw lid Raad van Bestuur

De Raad van Toezicht van het Erasmus MC zal dr. Joke Boonstra per 1 september 2017 benoemen als vierde lid van de Raad van Bestuur van het Erasmus MC.

Joke Boonstra lid RvBPositief
Het Stafconvent, de ondernemingsraad en de cliëntenraad hebben positief geadviseerd over de benoeming.

Klinische Chemie
Joke Boonstra is opgeleid en gepromoveerd als klinisch chemicus in het LUMC te Leiden. Van 2002 tot 2010 heeft zij als staflid en plaatsvervangend afdelingshoofd van de afdeling Klinische Chemie in het Erasmus MC gewerkt.

IJsselland Ziekenhuis
In 2010 maakte zij de overstap naar het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel, waar zij eerst als hoofd van de laboratoria heeft gewerkt, vervolgens als directeur Zorg en sinds november 2013 als lid van de Raad van Bestuur.

Ambities
Joke Boonstra ziet de overstap als een prachtige kans om haar ervaring, expertise en netwerken in te zetten en daarmee verder te bouwen aan de ambities van het Erasmus MC. Gezien haar achtergrond kan ook op een zeer passende wijze een brug geslagen worden in het kader van de lopende samenwerking met het IJsselland Ziekenhuis.

Samenwerking
De Raad van Toezicht en Raad van Bestuur van het Erasmus MC zijn zeer verheugd met haar komst en zien uit naar een vruchtbare samenwerking.

gepubliceerd: 14 juni 2017.

Deel deze pagina: