target menu
... / ... / ... / Nieuws / Verlies je hart in de Summerschool
 

Verlies je hart in de Summerschool

Het Erasmus MC is de hele week gastheer voor honderden vwo-scholieren tijdens de Summerschool 2017.

Summerschool 2017

Verkenning
De Erasmus MC Summerschool geeft leerlingen van 5 vwo, afkomstig uit alle windstreken, een indruk hoe het is om hier geneeskunde te studeren. Het thema van de week is 'Het hart', met als onderliggende leus: 'Verlies je hart in het Erasmus MC'. Vijf dagen volgen de scholieren colleges en practica. Ook gaan ze op verkenning door Rotterdam, naar het kunsthart, groene hart of sportieve hart van de stad, om er vervolgens een presentatie over te maken.

Geneeskunde
"Met de Summerschool willen wij leerlingen een beeld geven van onze geneeskundestudie", vertelt wetenschappelijk onderzoeker dr. Jeroen van de Peppel, die met stafadviseur Adrie van Wijk het initiatief organiseert. "Daarnaast willen wij gemotiveerde scholieren in een vroeg stadium aan het Erasmus MC binden, en ze stimuleren om zich volgend jaar in te schrijven voor onze opleiding."

Populair
Het is de vierde keer dat de Summerschool wordt georganiseerd, en het evenement blijkt uitermate populair. Elk jaar groeit het aantal deelnemers met circa 50. Met de 220 geïnteresseerde scholieren die maandag 17 juli bijeenkwamen in het Onderwijscentrum zit de organisatie aan haar max. Van de Peppel: "We hadden er wel 300 kunnen plaatsen, maar willen graag dat iedereen in dezelfde collegezaal bij elkaar kan zitten."

Enthousiast 
De openingsdag verliep goed, vertelt hij. "De leerlingen zijn enthousiast en stellen veel vragen. Bij deelname aan het volledige programma krijgen ze een certificaat en verdienen daarmee punten voor hun decentrale selectie."

Summerschool 2017

Summerschool 2017

Summerschool 2017

Summerschool 2017

gepubliceerd: 17 juli 2017.

Deel deze pagina: