target menu
... / ... / ... / Bezoek aan de polikliniek / Inschrijven of aanmelden
 

Inschrijven of aanmelden

Het Erasmus MC is groot. Neem daarom voldoende tijd voor uw reis naar en in het ziekenhuis.

Inschrijven
Komt u voor het eerst naar het Erasmus MC of hebben we meer gegevens van u nodig? Dan gaat u direct naar Inschrijven. Op vertoon van uw legitimatiebewijs en uw zorgverzekeringspas wordt u ingeschreven en wordt een foto gemaakt. U ontvangt een dagticket met daarop alle afspraken die u heeft op die dag, ook de eventuele afspraak bij de bloedafname of radiologie. De route-informatie naar de plaats van de afspraak staat ook op het dagticket. Deze route bestaat uit een gebouwcode, etage en wachtgebied/lounge en een barcode. U volgt de route naar de plaats van de afspraak. Daar scant u de barcode die op het dagticket staat bij de aanmeldzuil. Zo weten wij dat u er bent. U kunt plaatsnemen in het wachtgebied tot u wordt opgehaald.

Aanmelden
Bent u al eerder in het Erasmus MC geweest? Dan gaat u naar een van de aanmeldzuilen bij de ingangen. Daar scant u uw identiteitsbewijs. Op de zuil staat aangegeven waar u uw ID-kaart, paspoort of rijbewijs kunt aanbieden. Na aanmelding ontvangt u een dagticket met alle afspraken van die dag, ook de eventuele afspraak bij de bloedafname of radiologie, met de route naar de plaats van de afspraak. Deze route bestaat uit een gebouwcode, etage en wachtgebied/lounge en een barcode.

Wanneer uw gegevens niet compleet zijn, verwijst het scherm u naar Inschrijven.

Ongeveer 15 minuten voor uw afspraak kunt u in het wachtgebied op de etage van uw afspraak plaatsnemen. U volgt de route (met behulp van de bewegwijzering) naar de plaats van de afspraak. Daar scant u de barcode die op het dagticket staat bij de aanmeldzuil. Zo weten wij dat u er bent. Bij de polikliniek ziet u op het spreekuurinformatiescherm het specialisme en spreekuur. Dit komt overeen met de afspraak op uw dagticket, zo weet u zeker dat u op de juiste plaats bent. Wanneer het tijd is voor uw afspraak, wordt u opgehaald.


aanmeldeninfographic

Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Meer afspraken dezelfde dag
Heeft u op dezelfde dag nog meer afspraken? Met uw dagticket meldt u zich opnieuw aan bij de aanmeldzuil op de etage van uw volgende afspraak.

Als u hulp nodig heeft
Heeft u hulp nodig? Onze gastvrouwen, gastheren en medewerkers staan klaar om u verder te helpen.

Let op!
U heeft het dagticket de hele dag nodig. Uw dagticket bevat persoonsgegevens.

Bekijk ook onze film over digitaal aanmelden in het Erasmus MC.

  aanmeldzuilinwerking