target menu
... / ... / ... / Opname in ons ziekenhuis / Bezoek en logeermogelijkheden
 

Bezoek en logeermogelijkheden

Informatie over bezoek, bezoektijden en over logeermogelijkheden voor partners en familieleden.

Twee dames

Het is prettig om regelmatig bezoek te krijgen. Houd er wel rekening mee dat veel bezoek tegelijk erg vermoeiend is voor uzelf en uw medepatiënten. Probeert u het een beetje te spreiden, of laat iemand anders het aantal bezoekers regelen. Beperk het bezoek tot niet meer dan twee personen tegelijk.
Als u uw bezoek in alle rust wilt ontvangen, kunt u - als uw toestand het toelaat - gerust de kamer verlaten. U kunt bijvoorbeeld samen naar het dagverblijf, de hal of het restaurant gaan.  

Bezoektijden
De bezoektijden zijn niet voor alle afdelingen hetzelfde. Sommige afdelingen hebben ruime bezoektijden. Daarom moeten onderzoek en behandeling soms tijdens de bezoektijden plaatsvinden. Hierdoor moeten we het bezoek soms vragen de kamer even te verlaten. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Locatie Rotterdam-Centrum: bezoektijden

Locatie Daniel den Hoed, Rotterdam-Zuid: bezoektijden  

Logeermogelijkheden 

Locatie Rotterdam-Centrum
Het Erasmus MC heeft met een aantal hotels overeenkomsten afgesloten tegen een gunstige prijs en/of voorwaarden. U en/of uw begeleider kan zelf een kamer reserveren. Voor een overzicht van de aangesloten hotels klik hier.

In bijzondere gevallen is voor partners en familieleden tegen betaling een kamer beschikbaar in het Erasmus MC. Het Erasmus MC beschikt over enkele kamers. Deze kamers zijn bedoeld voor partners of familieleden van patiënten bij wie het om medische redenen gewenst is om ’s avonds in de buurt te blijven. De noodzaak voor verblijf wordt bepaald door de arts of het unithoofd van de afdeling waar de partner/familielid is opgenomen. Meer informatie vindt u in de folder 'Logeermogelijkheden'.

Locatie Daniel den Hoed, Rotterdam-Zuid
Tegenover de Hoofdingang van het ziekenhuis staat het Familiehuis. Hier kunnen partners en familieleden van patiënten logeren gedurende de periode van de behandeling. Ook patiënten zelf kunnen tijdelijk (samen met een naaste) in het Familiehuis verblijven. Dit is bijvoorbeeld mogelijk bij een meerdaagse poliklinische behandeling, wanneer een afspraak vroeg in de ochtend plaatsvindt, voor of na ziekenhuisopname of als het reizen van en naar het Erasmus MC Kanker Instituut locatie Daniel den Hoed een belasting voor u is.
Het verblijf kan varieren van een enkele nacht tot een langere periode. Meer informatie staat in de brochure van het Familiehuis of op Familiehuis. U kunt ook eens binnenlopen, de receptie is geopend tussen 10.00 uur en 21.00 uur. Het Familiehuis is telefonisch bereikbaar op nummer (010) 704 11 05, per fax (010) 704 10 02 of via e-mail info@familiehuis.nl