target menu
... / ... / ... / Nieuws / Hart&Vaatcafé op herhaling
 

Hart&Vaatcafé op herhaling

Het open café dat het Erasmus MC deze zomer voor het eerst voor hart- en vaatpatiënten organiseerde, gaat wegens succes op herhaling.

hart- en vaatcaféThema
Op 30 september is er een nieuw Hart&Vaatcafé, met familiaire hypercholesterolemie (FH) als centrale thema. Op de informatiebijeenkomst kunnen patiënten met elkaar en met  specialisten van het Erasmus MC in gesprek.

Behoefte
Veel geïnteresseerden kwamen af op de eerste editie van het Hart&Vaatcafé, in juni van dit jaar. Tijdens die bijeenkomst werd de nieuwste behandelmethode bij hartklepafwijkingen uit de doeken gedaan en was er een presentatie over aorta-aneurysma. De bijeenkomst bleek te voorzien in een grote behoefte van patiënten om vragen te stellen over hun aandoening.

Zichtbaar
"Het is belangrijk dat mensen hun verhaal kwijt kunnen, aan elkaar en aan ons", aldus dr. Ellen Rouwet, vaatchirurg en initiatiefnemer. "Met dit Hart&Vaatcafé maken we voor onze patiënten en andere belanghebbenden zichtbaar wat we als Erasmus MC doen en waarin we goed zijn."

Samenwerking
Mede-initiatiefnemer Linda Bach: "Het Hart&Vaatcafé is een goed voorbeeld van het 'Zichtbaar Beter' uit Koers18, de strategische koers van het Erasmus MC. Daarnaast is het een voorbode van de intensieve samenwerking tussen alle specialismen in het Hart- en Vaatcentrum, dat in mei 2018 zijn deuren opent."

Locatie
Het Hart&Vaatcafé is op zaterdag 30 september 2017 van 11.00 tot 13.00 uur in Het Nieuwe Instituut, nabij het Erasmus MC. Vasculair internist dr. Jeanine Roeters van Lennep geeft er een presentatie, en fellow cardiologie dr. Sharon Kirschbaum zal ingaan op cardiale beeldvorming bij FH.

Aanmelden
De toegang is gratis, maar aanmelden is vereist. Dat kan via www.hartenvaatgroep.nl/hartenvaatcafe

Het café wordt georganiseerd in samenwerking met de Hart&Vaatgroep.

gepubliceerd: 13 september 2017.

Deel deze pagina: