target menu
... / ... / ... / Nieuws / 1.000ste deelnemer Generation R Next
 

1.000ste deelnemer Generation R Next

Vorig jaar startte het Erasmus MC met Generation R Next, een uniek onderzoek onder tienduizend Rotterdamse vrouwen, die zwanger zijn of dat willen worden. Deze week meldde zich de duizendste deelnemer.

1000e deelnemer Generation R next

Het doel van de studie: achterhalen welke factoren voor of heel vroeg in de zwangerschap invloed hebben op de gezondheid van een kind.

Toekomstige ouders
Het onderzoek is een vervolg op de grootschalige studie Generation R waarin tienduizend Rotterdamse kinderen ruim veertien jaar worden gevolgd. Dit leverde al vele inzichten op. Generation R Next begint bij toekomstige ouders, het liefst al vóór de zwangerschap.

Baarmoeder
De kinderen worden in de baarmoeder en na de geboorte gevolgd. De onderzoekers willen te weten komen waarom zwangerschappen verschillend verlopen, en waarom het ene kind zich anders ontwikkelt dan het andere. Maar ook waarom sommige vrouwen gemakkelijk zwanger worden en andere moeilijker of zelfs helemaal niet. Aan dit project doen veel verschillende afdelingen in het Erasmus MC mee.

Drie echo's
"Rotterdam gaat", aldus kinderarts Vincent Jaddoe, "iets doen dat uniek is in de wereld. Bij 10.000 vrouwen wordt een echo van het embryo gemaakt bij zeven, negen en elf weken zwangerschap. Dankzij deze drie meetmomenten kunnen we de ontwikkeling in de vroegste fase van het leven volgen."

Deelnemers gezocht
Alle vrouwen die een kinderwens hebben of zwanger zijn én binnen het postcodegebied 3011 tot en met 3099 en 3191 tot en met 3196 wonen, kunnen meedoen. Meer informatie en aanmelden: generationrnext.nl.

gepubliceerd: 31 juli 2018.

Deel deze pagina: