target menu
... / ... / ... / Nieuws / Ernst Kuipers zorgmanager van het jaar
 

Ernst Kuipers zorgmanager van het jaar

Ernst Kuipers is dinsdag 11 april tijdens het Zorgvisie-congres Professioneel Zorgbestuur gekozen tot zorgmanager van het jaar.

De voorzitter van de Raad van Bestuur van het Erasmus MC kreeg de Zorgvisie Excellence Award uitgereikt uit handen van André Rouvoet, voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland.

Verbinden
Kuipers wordt vooral geroemd om zijn vermogen om mensen en instellingen met elkaar te verbinden, waardoor de zorg voor patiënten in heel Zuid-West Nederland beter, efficiënter en veiliger wordt. Zo ging hij partnerships aan met ziekenhuizen in de regio (IJsselland Ziekenhuis, Admiraal de Ruyter Ziekenhuis) om een vlotte, wederzijdse doorstroom van patiënten te borgen.

Ernst KuipersCva
"De maatschappij vraagt van ons een efficiënte inzet van onze mensen en middelen. Dat betekent dat een Zeeuwse patiënt met een cva bij ons een innovatieve behandeling krijgt, waarbij de radioloog met een katheter het bloedstolsel uit de hersenen haalt. Als de patiënt vervolgens is gestabiliseerd, gaat hij in Zeeland verder revalideren. Want in dat traject bieden wij geen meerwaarde", haalt Kuipers vaak als voorbeeld aan.

Bruggenbouwer
Ook zijn rol als bruggenbouwer in regionale samenwerkingsverbanden als de BeterKeten, Samenwerkende Rijnmond Ziekenhuizen, het kankernetwerk EMBRAZE en het spoedzorgoverleg ROAZ draagt bij aan zijn verkiezing. Zelf zei hij daar dinsdag over, tijdens het congres: "Zowel intern als extern jaag ik de discussie aan over welke zorg waar moet worden gegeven."

Boodschap 
In de organisatie van de acute zorg ziet Kuipers steeds meer draagvlak ontstaan voor een beperkt aantal centra die de complexe acute zorg kunnen bieden. "Deze boodschap wordt structureel herhaald, onder andere in discussie met zorgverzekeraars en het Ministerie van VWS. Daarnaast leveren we als Erasmus MC een bijdrage aan een vergelijkbare discussie voor onderdelen van electieve zorg, zoals oncologische zorg."

Genomineerden
Andere genomineerden voor de Zorgvisie Excellence Award waren Peter Bennemeer, sinds begin 2014 algemeen directeur van ziekenhuis Bernhoven in Uden, en Rob Hoogma, sinds 2005 bestuursvoorzitter van gehandicaptenorganisatie Siza.

gepubliceerd: 11 april 2017.

Deel deze pagina: