target menu
... / ... / ... / Nieuws / Europese erkenning voor Stroke Center
 

Europese erkenning voor Stroke Center

Het Erasmus MC is als eerste ziekenhuis en universitair medisch centrum in Nederland gecertificeerd als 'ESO Stroke Center'.

beroerteTopniveau
De European Stroke Organisation (ESO) kent deze kwalificatie toe, omdat het Erasmus MC Stroke Center multidisciplinaire diagnostiek, behandeling en revalidatiezorg levert op topniveau. Het certificaat is vijf jaar geldig.

Inzicht
"De zorg voor patiënten met een beroerte is een speerpunt van het Erasmus MC", zegt neuroloog prof. Diederik Dippel. "Een assessment als dit geeft je inzicht in je eigen zwakke plekken. Het is daarom zeer bevredigend dat we in één keer, zonder aanmerkingen, door deze procedure heen kwamen. Maar dat betekent niet dat we nu onderuit gaan zitten!"

Kwaliteit
Neuroloog Paula Janssen: "Deze certificering is mogelijk geworden, omdat we in het Erasmus MC Stroke Center constant streven naar optimale kwaliteit en samenwerking. Hiermee laten we zien dat wij transparant zijn naar patiënten, professionals en verzekeraars over onze organisatie en kwaliteit van zorg."

Impuls
Het certificaat geeft een extra impuls aan de medewerkers van het Erasmus MC Stroke Center om optimale kwaliteit te blijven leveren. Het betekent ook erkenning zowel landelijk als internationaal. Dit maakt het verkrijgen van steun voor nieuwe ideeën en initiatieven om de zorg te verbeteren makkelijker.

Meer informatie: www.strokecenter.nl.

gepubliceerd: 7 maart 2018.

Deel deze pagina: