target menu
... / ... / ... / Nieuws / Familiehuis naar Little C
 

Familiehuis naar Little C

Het Familiehuis Daniel den Hoed verhuist eind 2020 naar het nieuwbouwproject Little C, tegenover de huidige hoofdingang van het Erasmus MC.

Little C, locatie nieuwe Familiehuis
Artist impression van de nieuwe wijk Little C, waarvan de bouw net is begonnen.

Verplaatsing
Het bestuur heeft 1 mei de handtekening gezet onder het koopcontract met Coolhaven BV, een samenwerking van Van Eesteren en ERA Contour. De verhuizing is noodzakelijk, vanwege de verplaatsing van de locatie Daniel den Hoed naar de noordoever.

Groene Hilledijk
Het Familiehuis biedt sinds 27 jaar logeergelegenheid aan familieleden van kankerpatiënten. Het is nu nog gevestigd op de Groene Hilledijk in Rotterdam-Zuid, pal naast de kliniek. Op 18 mei verhuist het Familiehuis naar het centrum.

Loopbrug
De afstand tot het ziekenhuis was een belangrijk criterium in de keuze voor een nieuwe locatie. Little C, dat aan de Coolhaven ontwikkeld wordt, ligt pal tegenover het Erasmus MC en wordt met een geplande loopbrug over de 's Gravendijkwal makkelijk bereikbaar.

In The Scott
Het nieuwe Familiehuis vestigt zich op de bovenste zes etages van gebouw The Scott. Met 24 gastenkamers, 6 studio's en gemeenschappelijke ruimten als woon-, eetkamer en keuken zal de capaciteit meer dan verdubbelen ten opzichte van het huidige huis.

Water en groen
"We zijn blij dat we het nieuwe Familiehuis zo dicht bij het Erasmus MC kunnen realiseren. Onze gasten verblijven straks in een ontspannen omgeving, omringd door water en groen, en toch heel dichtbij hun zieke naaste", reageert directeur Rachel Maréchal.

Roparun
De kosten voor het nieuwe logeerhuis bedragen ruim € 9 miljoen. Een deel daarvan komt uit eigen vermogen, plus een gift van de stichting Roparun van € 1,75 miljoen. Het resterende bedrag van € 1,5 miljoen hoopt het Familiehuis met particulieren, bedrijven en vermogensfondsen te vergaren, via de campagne www.nietzonderjou.nl.

Pendelbus
Tot aan de verhuizing naar Little C blijft het huidige Familiehuis open in Rotterdam-Zuid. “De afstand tot het ziekenhuis is tijdens deze overbruggingsperiode helaas iets groter, maar die hopen we door de inzet van een pendelbusje te kunnen verkleinen.”

Zie: het persbericht.

gepubliceerd: 3 mei 2018.

Deel deze pagina: