target menu
... / ... / ... / Nieuws / Haagse Hoed komt eraan
 

Haagse Hoed komt eraan

De stad Den Haag vormt zaterdag 10 juni het decor voor een groot fietsevenement ten bate van het Erasmus MC Kanker Instituut.

Challenge
10 juni wordt de grote dag voor mensen die het Erasmus MC Kanker Instituut een warm hart toedragen, fietsfanaten en degenen die zich één dag een Hagenees (of Hagenaar) willen voelen. Die dag start in de stad van het koningshuis, parlement, Haagse Harry, Golden Earring en ADO de eerste Haagse Hoed Challenge.

24 uur
De Haagse Hoed Challenge is een 24 uur durende estafettewielertocht door karakteristiek Den Haag. Het evenement begint zaterdagmiddag (13.00 uur) en eindigt zondagmiddag (14.00 uur). De groepen bestaan uit vier wielrenners, die steeds ieder een ronde van twee uur fietsen. Wie zich individueel wil opgeven, is ook welkom en wordt in een groep geplaatst. Met de opbrengst wordt innovatief onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut gefinancieerd.

De Fred
De fietsroute start en eindigt in het Statenkwartier, op het Frederik Hendrikplein, beter bekend als 'de Fred'. Het parcour loopt langs kenmerkende Haagse stadsdelen zoals de Mauritskade, Denneweg, het Zuiderpark en Zichtenburg-Kerkentuinen. Er worden minstens vijftig wielerteams verwacht. Men kan zich nog opgeven. Op en rond de Fred zijn het hele weekend activiteiten voor jong en oud.

Kosten
Deelname kost € 1.000 per team, inclusief begeleiding en verzorging van vier renners en een begeleider. Meer info? Mail info@haagsehoedchallenge.nl, Ed de Kievit.
Poster Haagse Hoed Challenge

gepubliceerd: 31 maart 2017.

Deel deze pagina: