target menu
... / ... / ... / Nieuws / Half miljoen voor Sophia
 

Half miljoen voor Sophia

Sporten voor Sophia heeft afgelopen weekend een recordbedrag van € 475.580 opgebracht.

Sporten voor Sophia

Zweet

Sporten voor Sophia werd op zaterdag 11 en zondag 12 februari georganiseerd in het Topsportcentrum Rotterdam. Meer dan 2.000 sporters werkten zich tijdens spinning-marathons in het zweet om geld op te halen voor het goede doel.

Begrip
Kinderlongarts prof. Harm Tiddens fietste ook mee, en nam na afloop de cheque in ontvangst. "Er was een enorme betrokkenheid van patiënten, ouders en medewerkers van het Sophia. Er hebben bijvoorbeeld ouders meegefietst van wie het kind nog opgenomen is. Zij kregen echt het gevoel dat er begrip is voor hun zorgen, spanningen en onzekerheid."

Ziel
De opbrengst wordt gebruikt voor onderzoek om kinderen met ernstige luchtwegproblemen een betere toekomst te geven. Het geld gaat onder andere naar verbetering van de techniek van de MRI-scan, met name voor kinderen van 0 tot 7 jaar. "Het is een ingewikkeld apparaat, en daarom wordt de studie uitgevoerd in nauwe samenwerking met de afdeling Radiologie. Zij begrijpen de ziel van het apparaat. Verder gaan we samen met de afdelingen KNO en Kinderchirurgie de luchtwegen bekijken van kinderen die hieraan op jonge leeftijd zijn geopereerd."

Bewegen
Tiddens: "Met de vernieuwde scanner kunnen longen niet alleen afgebeeld worden, maar kunnen de artsen ook zien hoe ze bewegen. Daar leren zij veel van, waardoor ze de behandeling nog beter kunnen afstemmen."

Sporten voor Sophia

gepubliceerd: 14 februari 2017.

Deel deze pagina: