target menu
... / ... / ... / Nieuws / Drie ton voor hyperthermie
 

Drie ton voor hyperthermie

Sensius, een spin-off van het Erasmus MC, heeft een investering van € 300.000 ontvangen voor nieuwe kankerbehandelingen met hyperthermie.

  Hyperthermie

Sensius werkt samen met het Erasmus MC Kankerinstituut. Dat ontwikkelde na jaren onderzoek het hyperthermieapparaat HyperCollar3D.

Vergevorderd
Sensius wil kankercentra helpen om thermische behandeling in enkele jaren toegankelijk te maken voor patiënten met een vergevorderd stadium van kanker. Dat moet gebeuren door het onderzoek van het Erasmus MC en de HyperCollar3D verder op de markt te brengen.

Patent en licentie
Duko Drijfhout, investment manager bij TTO: "In het Erasmus MC kunnen wij uitmuntend wetenschappelijk onderzoek doen. Als umc zijn wij er echter niet op toegerust om medische apparatuur door te ontwikkelen tot een commercieel product. Dit gebeurt via spin-offs zoals Sensius, die een licentie hebben op de Erasmus MC-kennis. Alles wat bij zoiets komt kijken, wordt dan goed geregeld: van certificeren en patenteren tot het voldoen aan juridische afspraken en veiligheidseisen."

Effectief
"Het uiteindelijke doel is een betere behandeling van alle hoofd-halskankerpatiënten, maar het apparaat is in eerste instantie bedoeld voor mensen met een recidive tumor in het hoofd-halsgebied. Mensen die bestraling hebben gehad en vaak ook chemotherapie. Met de HyperCollar3D zijn we in staat om heel specifiek en lokaal stukjes tumorweefsel te verwarmen, zonder bijwerkingen." Een effectieve therapie, blijkt uit onderzoek.

Meer patiënten
Drijfhout: "Wat nu nodig is, is standaardisering en optimalisering. Op de lange termijn streven we ernaar dat deze behandeling wordt toegepast in elke ziekenhuissetting. Voor de komende jaren gaan we er in elk geval alles aan doen om de behandeling voor meer patiënten beschikbaar te maken."

Fonds
De drie ton is aan Sensius toegekend door investeringsfonds UNIIQ. In dit consortium zijn het Erasmus MC, TU Delft, Universiteit van Leiden en de ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter verenigd.

Lees meer in het nieuwsbericht van UNIIQ.

gepubliceerd: 11 juli 2017.

Deel deze pagina: