target menu
... / ... / ... / Nieuws / Initiatief van afdeling KNO voor slechthorend...
 

Initiatief van afdeling KNO voor slechthorenden

Met ingang van dinsdag 1 augustus 2017 krijgen slechthorende patiënten die op het spreekuur komen in het Erasmus MC een informatief en verduidelijkend kaartje mee.

kaarten voor slechthorenden

Rekening houden
Het gaat om patiënten op het spreekuur bij het CI-team of het Gehoor- en Spraakcentrum, beide onderdeel van de afdeling KNO. Met het kaartje kan de slechthorende zijn of haar omgeving op ludieke wijze bewust maken van het feit dat rekening moet worden gehouden met mensen die slechthorend zijn. Behalve de kaartjes, zullen ook posters gemaakt worden voor in de wachtkamer.

Op de koelkast
"We hopen dat de kaartjes ervoor zorgen dat mensen meer open durven zijn over hun slechthorendheid. Het kaartje zou bijvoorbeeld thuis een plekje kunnen krijgen op de koelkast", aldus Gertjan Dingemanse, klinisch fysicus audioloog, die de teksten bemachtigde via een Engelse stichting die aandacht vraagt voor slechthorendheid.

Geheugensteuntje
Nienke Homans, logopedist en InDesign-hobbyist, voegt toe: "Ik heb de Engelse posters verwerkt tot kaartjes, zodat deze meteen kunnen dienen als geheugensteuntje. Op de achterkant kan besproken informatie bondig worden opgeschreven, kan er ingevuld worden door wie de patiënt is geholpen en staan de email-adressen van beide teams vermeld om de drempel om contact op te nemen zo laag mogelijk te maken."

gepubliceerd: 1 augustus 2017.

Deel deze pagina: